ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτόνησε η Ντέιζι Κόλμαν, θύμα βιασμού που συμμετείχε σε ντοκιμαντέρ του Netflix

Screen Grab/YouTube

Στα 14 της έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν 17χρονο. Στα 19 της πρωταγωνίστησε σε ντοκιμαντέρ του Netflix όπου μίλησε ανοικτά για το bullying που δέχτηκε μετά τον βιασμό της. Στα 23 της αυτοκτόνησε.

Την αυτοκτονία της Ντέιζι Κόλμαν ανακοίνωσε η μητέρα της στο Facebook.

«Ήταν η καλύτερη μου φίλη και μία καταπληκτική κόρη. Νομίζω ότι έπρεπε να το κάνει να φαίνεται σαν να μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτήν. Δεν μπορώ. Μακάρι να μπορούσα να της είχα πάρει τον πόνο! Ποτέ δεν συνήλθε από αυτό που της έκαναν εκείνα τα αγόρια και δεν είναι δίκαιο. Το κοριτσάκι μου έφυγε», έγραψε.

Η Κόλμαν είχε καταγγείλει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση ενώ ήταν μεθυσμένη από ένα 17χρονο αγόρι, τον Μάθιου Μπάρνετ, σε ένα πάρτι στο οποίο είχε πάει με μια φίλη της τον Ιανουάριο του 2012, όταν ήταν 14 ετών.

Η μητέρα της είπε ότι βρήκε την κόρη της το επόμενο πρωί, έξω στη βεράντα, με βρεγμένα μαλλιά και φορώντας μόνο μπλουζάκι και παντελόνι σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Ο Μπάρνετ κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση, αλλά τελικά η υπόθεση απορρίφθηκε. Η οικογένεια της Κόλμαν υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στις πολιτικές διασυνδέσεις που είχε η οικογένεια του αγοριού.

Ο Μπάρνετ ομολόγησε τελικά την ενοχή του για την πλημμέλημα ότι έθεσε σε κίνδυνο παιδιά, υποστηρίζοντας ότι η σεξουαλική του επαφή με τη Ντέιζι ήταν συναινετική.

Καταδικάστηκε σε δικαστική επιτήρηση δύο χρόνων.

Η υπόθεση της Κόλμαν έφερε στο προσκήνιο το θέμα των εφηβικών βιασμών αλλά και τον εκφοβισμό των θυμάτων. Η ίδια και η οικογένειά της αναγκάστηκαν τελικά να μετακομίσουν λόγω των απειλών και της παρενόχλησης που δεχόταν στο σχολείο.

Μάλιστα τον Απρίλιο του 2013 άγνωστοι έκαψαν το σπίτι της οικογένειας στο Μέριβιλ –το οποίο ήταν άδειο και έτοιμο προς πώληση.

Τα αίτια και οι υπεύθυνοι της πυρκαγιάς ποτέ δεν βρέθηκαν.

Το 2016 εμφανίστηκε στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Netflix, Audrie & Daisy, το οποίο αναδείκνυε τον εκφοβισμό που αντιμετώπιζαν τα θύματα κακοποίησης εφηβικής ηλικίας.

Το άλλο κορίτσι του ντοκιμαντέρ, η Όντρεϊ Ποτ, είχε αυτοκτονήσει το 2012, λίγες ημέρες μετά τον βιασμό.

Η οργάνωση SafeBAE, κατά των σεξουαλικών επιθέσεων μεταξύ εφήβων, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η Κόλμαν, εξέφρασε το σοκ και τη θλίψη της για την απώλεια.

«Όπως γνωρίζουν όλοι οι υποστηρικτές μας, η Ντέιζει πάλευε επί χρόνια και να γιατρέψει τις πληγές της και να αποτρέψει τη σεξουαλική βία μεταξύ των εφήβων. Σε αυτό το έργο ήταν η αδελφή μας και ένα μεγάλο μέρος της κινητήριας δύναμής μας», έγραψε η οργάνωση στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης