ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων παγκοσμίως - «Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων παγκοσμίως - «Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/David J. Phillip

Σε 230.370 ανέρχονται τα νέα κορούσματα κορωνοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παγκοσμίως και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρόκειται για πρωτοφανή αύξηση νέων μολύνσεων. 

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού πλησιάζουν τα 13 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Το προηγούμενο ρεκόρ του ΠΟΥ για νέα κρούσματα ήταν 228.102 στις 10 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι οι θάνατοι παραμένουν σταθεροί, σε περίπου 5.000 ημερησίως.

Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική.

Στις ΗΠΑ, η Φλόριντα κατέγραψε αύξηση - ρεκόρ με περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών, με τις αρχές να αναγκάζονται την Κυριακή να κλείσουν επιχειρήσεις και παραλίες, μπροστά στην κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων.

Εάν η Φλόριντα ήταν χώρα, θα βρισκόταν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως για τα περισσότερα νέα ημερήσια κρούσματα, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Η ημερήσια αύξηση στην αμερικανική πολιτεία έχει ήδη ξεπεράσει τον υψηλότερο απολογισμό που έχει καταγράψει οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην αποκορύφωση της πανδημίας εκεί. Η Φλόριντα έχει επίσης σπάσει το ρεκόρ της πολιτείας της Νέας Υόρκης των 12.847 κρουσμάτων ημερησίως, τη 10η Απριλίου, όταν ήταν το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Στη Βραζιλία, τη δεύτερη κυριότερη εστία της πανδημίας του κορωνοϊού στον κόσμο πίσω από τις ΗΠΑ, καταγράφηκαν 1.071 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασαν τα 1.839.850 (+38.523), σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής χθες, Σάββατο.

Συνολικά, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έφθασε τους 71.469 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές χαρακτηρίζονται υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την πραγματικότητα από μέλη της επιστημονικής κοινότητας.