ΚΟΣΜΟΣ

Νέα μέτρα ασφάλειας σε εθνικό επίπεδο λαμβάνει η Τουρκία

REUTERS/Murat Cetinmuhurdar/Presidential Palace Press Office/Handout via Reuters

Νέα μέτρα ασφάλειας σε εθνικό επίπεδο αποφάσισε να λάβει η τουρκική κυβέρνηση μετά την επίθεση με το παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι στο κέντρο της Άγκυρας.

“Θα προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις αναφορικά με την ασφάλεια”, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μετά το τέλος μιας σύσκεψης διάρκειας 5 ωρών στην Άγκυρα μαζί με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και έκανε λόγο για την προετοιμασία ενός αντιτρομοκρατικού 'σχεδίου δράσης'.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Reuters, ο Νταβούτογλου κάλεσε τις ΗΠΑ σε απεριόριστη στήριξη στην μάχη εναντίον των Κούρδων ανταρτών της Συρίας, τους οποίους θεωρεί υπαίτιους για την επίθεση.

“Το μόνο που περιμένουμε από τους συμμάχους μας στις ΗΠΑ, είναι να υποστηρίξουν την Τουρκία, χωρίς εάν και αλλά”, είπε ο Νταβούτογλου και πρόσθεσε: “Αν 28 ζωές χάθηκαν από τρομοκρατική επίθεση, το μόνο που περιμένουμε να ακούσουμε από εκείνους να πουν, είναι πως οποιαδήποτε απειλή απέναντι στην Τουρκία, είναι απειλή για εμάς (τις ΗΠΑ) “.

Η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί τις κατηγορίες της Άγκυρας ότι οι Κούρδοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Σύμφωνα με το Reuters, την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό διάρκειας 80 λεπτών, του εξέφρασε τις ανησυχίες του για το Συριακό και του υποσχέθηκε στήριξη.

Εκπρόσωπος του Στειτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή, ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να υποστηρίζει να υποστηρίζει οργανώσεις στη Συρία, στις οποίες μπορεί να προσμετρά στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης