Αμερικανικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά κοντά στην Αλάσκα
Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν και συνόδευσαν τέσσερα ρωσικά βομβαρδιστικά που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, κατά την διάρκεια πτήσης ρουτίνας που πραγματοποιούσαν σε Ουδέτερη Θάλασσα κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τα βομβαρδιστικά Tupolev, Tu-95MS πραγματοποίησαν την διάρκειας 11 ωρών πτήση του, σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο. Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor συνόδευσαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά σε διάφορες φάσεις της πτήσης.
Σύμφωνα, με την αμερικανική αντιαεροπορική άμυνα τα τέσσερα ρωσικά βομβαρδιστικά έφθασαν σε απόσταση μικρότερη των 40 χιλιομέτρων από τις ακτές της Αλάσκα.
Στις 29 Μαΐου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά αναχαιτίσθηκαν από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, κατά την διάρκεια πτήσης που πραγματοποιούσαν πάνω από την Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα, σε κοντινή απόσταση από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας.
Νέα μαρτυρία για τη 16χρονη Λόρα: Eθεάθη στη Βάρη - Τι ανέφερε ιδιοκτήτης καφετέριας (vid)
09:29
Νέα σελίδα στις σινοκαναδικές σχέσεις - Κρίσιμες επαφές στο Πεκίνο για Σι και Κάρνι
09:29
Το Filante είναι η νέα διεθνής ναυαρχίδα της Renault
09:21
Πενταετής φυλάκιση για τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν - Αντιμέτωπος με άλλες επτά δίκες
09:11