Νέες τουρκικές απώλειες στο Ιντλίμπ

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή στην βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ σε επίθεση που εξαπολύθηκε σε ένα τεθωρακισμένο ασθενοφόρο, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Οι τουρκικές δυνάμεις εντόπισαν στόχους στην περιοχή και αμέσως άνοιξαν πυρ σε αντίποινα, τόνισε το υπουργείο. Δεν διευκρινίστηκε ποιος πραγματοποίησε την επίθεση και δεν αναφέρθηκε η τοποθεσία του συμβάντος.
Η Τουρκία και η Ρωσία υποστηρίζουν αντιμαχόμενες πλευρές στον πόλεμο της Συρίας, με την Άγκυρα να στηρίζει τους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Μόσχα υποστηρίζει τη Δαμασκό.
Άγκυρα και Μόσχα συμφώνησαν στις 5 Μαρτίου για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ μετά από εβδομάδες συγκρούσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών που έφεραν τις δύο χώρες κοντά σε άμεση σύρραξη.
Οι μάχες στην Ιντλίμπ κλιμακώθηκαν τον Δεκέμβριο και εκτοπίστηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, προκαλώντας ανησυχίες για ένα νέο κύμα προσφύγων προς την Τουρκία.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις δυνάμεις του Άσαντ για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, προειδοποιώντας ότι θα υποστούν «βαριές απώλειες» εάν συνεχιστούν.
Το τουρκικό υπουργείο ανέφερε στις 27 Μαΐου ότι ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στην Ιντλίμπ μετά από έκρηξη σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την περιοχή.

Μιανμάρ: Νεκρή έγκυος που απεγκλωβίστηκε έπειτα από 50 ώρες κάτω από συντρίμμια
19:25
Κατερίνη: Συλλαλητήριο για την τραγωδία των Τεμπών με τη συμμετοχή οικογενειών θυμάτων (vid)
19:19.jpg?t=0lCUrVcAHF1YZNlteC1TCQ)
Δικογραφία για οκτώ άτομα που έκλεβαν οχήματα και παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους
19:02
«Αν δεν συμφωνήσουν για τα πυρηνικά, θα υπάρξουν βομβαρδισμοί»: Προειδοποίηση Τραμπ σε Ιράν
18:54