ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ο παγκόσμιος χάρτης της πανδημίας - Περισσότεροι από 170.000 οι νεκροί

(Claudio Furlan/LaPresse via AP)

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει περισσότερους από 170.000 νεκρούς σε όλο τον κόσμο -τα δύο τρίτα εκ των οποίων στην Ευρώπη- σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, Τρίτη στις 12:35 ώρα Ελλάδας το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο επίσημες πηγές.

Συνολικά από τους 170.266 νεκρούς από την covid-19 σε όλον τον κόσμο οι 106.737 έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη, την ήπειρο που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Σε επίπεδο χωρών οι ΗΠΑ κατέγραψαν τους περισσότερους νεκρούς (42.364), ακολουθεί η Ιταλία (24.114), η Ισπανία (21.282), η Γαλλία (20.265) και το Ηνωμένο Βασίλειο (16.509).

Στην Ισπανία η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο 430 άνθρωποι, μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με χθες, όπου ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 399 παρότι οι αρχές είναι αισιόδοξες βλέποντας σημάδια υποχώρησης της πανδημίας στην χώρα αυτή που είναι ανάμεσα σε εκείνες, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο. Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ισπανία αυξήθηκε σήμερα από 200.210 σε 204.178, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

ΠΟΥ: Χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει τέλος της πανδημίας

Την αναγκαιότητα διαγνωστικών τεστ επεσήμανε για μία ακόμα φορά ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, χαρακτηρίζοντάς τα ως βασικό εργαλείο για τη διάγνωση, απομόνωση και θεραπεία των ασθενών του νέου κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, κατά τη χθεσινή ενημέρωση, δήλωσε ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων δε σημαίνει το τέλος της επιδημίας και ότι θα απαιτηθούν «διαρκείς προσπάθειες» από τις κυβερνήσεις και τους πολίτες.

«Η επιβολή μέτρων lockdown μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της πίεσης της επιδημίας επί μίας χώρας, αλλά τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν μόνα τους να αντιμετωπίσουν την επιδημία», υπογράμμισε.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν την δυνατότητα «να εντοπίζουν, να πραγματοποιούν τεστ, να απομονώνουν και να περιθάλπουν κάθε κρούσμα και να ιχνηλατούν κάθε επαφή», δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ο γενικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού δήλωσε επίσης ότι περί τα 600 νοσοκομεία στον κόσμο θα είναι έτοιμα να δεχθούν ασθενείς για κλινικές δοκιμές φαρμάκων υπό την αιγίδα του ΠΟΥ και ότι ο οργανισμός θα αποστείλει 180 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες αυτόν και τον επόμενο μήνα σε χώρες που κρίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης