ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός-Γερμανία: Μειώνεται το ποσοστό των μολύνσεων

AP Photo/Jens Meyer

Στη Γερμανία το ποσοστό των μολύνσεων από κορωνοϊό που παρακολουθείται πολύ προσεκτικά από τους επιστήμονες μειώθηκε για πρώτη φορά σε λιγότερο από 1.

Αυτός ο δείκτης, ο οποίος μετρά τον αριθμό των ανθρώπων που μολύνονται κατά μέσο όρο από κάθε ασθενή της Covid-19, μειώθηκε σε 0,7, σύμφωνα με την εκτίμηση που δημοσίευσε αργά χθες, Πέμπτη, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, η ομοσπονδιακή αρχή αρμόδια για την παρακολούθηση της επιδημίας.

299 θάνατοι

Άλλοι 299 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, όπου το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε έτσι τα 3.868, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut. Ο αριθμός των θανάτων είναι ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (315).

Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 3.380 και ανέρχονται σε 133.830 συνολικά, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, που είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι αυξημένος σημαντικά σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (2.866).

Ανοίγουν τα μικρά μαγαζιά

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε σε συνέντευξή του την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων να ανοίξουν τα καταστήματα με εμβαδόν έως 800 τ.μ.

«Η Γερμανία θα πρέπει σταδιακά να βρει τον δρόμο της προς μια νέα κανονικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά. Ο κανονισμός για τη λειτουργία καταστημάτων με εμβαδόν έως 800 τετραγωνικά μέτρα υπερβαίνει κατά πολύ τη λύση, για παράδειγμα, της Αυστρίας. Τώρα θα πρέπει να δούμε αν αυτό λειτουργεί», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild».

Ο αντικαγκελάριος πρόσθεσε επίσης ότι οι «θα πρέπει βέβαια κάποια στιγμή να μπορούν να γίνονται λειτουργίες στις εκκλησίες. Πρέπει όμως να διατηρήσουμε την αίσθηση του μέτρου. Δεν πρέπει να υπάρχει υπερβολική έκθεση σε κίνδυνο, ώστε να μην αυξηθούν τα ποσοστά μόλυνσης ξανά. Μεγαλύτερες συγκεντρώσεις θα είναι ταμπού για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του κινδύνου της μετάδοσης του ιού. Οι πολιτικοί θα επεξεργάζονται σταδιακά τι μπορεί να λειτουργεί και τι όχι», όπως είπε.

Η Γερμανική Εμπορική Ένωση (HDE) άσκησε κριτική στην παραπάνω απόφαση ομοσπονδίας και κρατιδίων με το επιχείρημα ότι τα μεγέθη της εταιρείας ή το εμβαδόν των χώρων πωλήσεων δεν είναι τα σωστά κριτήρια για τη λειτουργία τους. «Οι εγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές οδηγούν σε στρεβλώσεις του ανταγωνισμού. Οι κανόνες απόστασης και υγιεινής θα μπορούσαν να τηρηθούν τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα καταστήματα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της HDE ,Στέφαν Γκέντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης