ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Αύξηση θανάτων και κρουσμάτων για τέταρτη μέρα

Κορωνοϊός - Γερμανία: Αύξηση θανάτων και κρουσμάτων για τέταρτη μέρα
AP Photo/Martin Meissner

Άλλοι 266 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία.

Έτσι, ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 2.373, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκε κατά 5.323 για να φθάσει σήμερα τα 113.525, δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφεται αύξηση τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μόλυνσης, έπειτα από ισάριθμες συναπτές ημέρες μείωσής τους.

«Όχι» σε χαλάρωση των μέτρων

«Eύθραυστη» χαρακτήρισε την κατάσταση η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και κάλεσε τους πολίτες, παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα περί εξομάλυνσης της επιδημιολογικής καμπύλης του κορωνοϊού, να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα περιορισμού.

«Οι νέοι αριθμοί μας δίνουν επιφυλακτικά λόγους αισιοδοξίας. Και είμαι πολύ χαρούμενη με την εξέλιξη. Αλλά δεν πρέπει θεωρούμε ότι υπάρχει ασφάλεια. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε έτσι γρήγορα ό,τι πετύχαμε ως τώρα. Ας μην φερθούμε με απερισκεψία», τόνισε η Καγκελάριος ενόψει και των εορτών του Πάσχα και επισήμανε ότι ακόμη είναι άγνωστο ποια επίδραση θα έχει στην εξάπλωση του κορωνοϊού ενδεχόμενη χαλάρωση των περιορισμών.

«Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, ζούμε με τον ιό και ισχύουν όσα έχουμε πει - αποστασιοποίηση, καλή υγιεινή, όχι χειραψίες», πρόσθεσε και έκανε γνωστό ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί την επόμενη Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι περίοδος σημαντικών διαβουλεύσεων, μεταξύ άλλων και σχετικά με ενδεχόμενη άρση κάποιων περιορισμών», ανέφερε και παρέπεμψε στην μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών η οποία εκπονείται, όπως διευκρίνισε, όχι μόνο από γιατρούς, αλλά και από ψυχολόγους και κοινωνιολόγους και θα αποτελέσει τη βάση των περαιτέρω αποφάσεων.