ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων στη Γερμανία

Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων στη Γερμανία
Οδηγός αυτοκινήτου υπόκειται σε τεστ κορωνοϊού σε κέντρο ελέγχου του ιού στο Φούρστενβάλντε της Γερμανίας. Patrick Pleul/dpa via AP

Σε 1.861 ανέρχονται πλέον τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού  στη Γερμανία καθώς άλλοι 254 ασθενείς υπέκυψαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ασθένεια COVID-19.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων θανάτων που έχει καταγραφεί τη χώρα από τις 9 Μαρτίου, όταν είχαν καταγραφεί οι δύο πρώτοι θάνατοι στη χώρα. Η δεύτερη χειρότερη ημέρα ήταν στις 6 Απριλίου, όταν ανακοινώθηκαν 226 θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 4.003 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει και αναρτά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, το οποίο ειδικεύεται στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έπειτα από τέσσερις συνεχείς ημέρες μείωσής τους, όπως καταδεικνύουν τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Κλόουν για τη διασκέδαση των ηλικιωμένων

Μια ομάδα κλόουν που συνήθως ψυχαγωγεί συνταξιούχους στα δωμάτιά τους σε οίκους ευγηρίας άρχισε να δίνει υπαίθριες παραστάσεις ώστε το κοινό να τις παρακολουθεί από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια για όσο διαρκεί η απομόνωση λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι κλόουν είναι αποφασισμένοι να μην στερηθούν οι ηλικιωμένοι το γέλιο, μολονότι λόγω του ιού δεν μπορούν να δεχθούν επισκέπτες, ούτε και να πάνε μέχρι την κοινή τραπεζαρία για να φάνε. Έτσι, η ομάδα «Το Γέλιο Βοηθάει», μια ένωση «νοσοκομειακών κλόουν» οι οποίοι ψυχαγωγούν ασθενείς και ηλικιωμένους, άρχισε να δίνει παραστάσεις στην αυλή των οίκων ευγηρίας. Και οι κλόουν τηρούν απαρεγκλίτως τις αποστάσεις μεταξύ τους.

«Δεν θέλουμε να τους αφήσουμε μόνους», είπε η Τάνια Σέλμερ ή «Τίφι η Κλόουν». «Σκεφτήκαμε, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Πώς θα τους χαρίσουμε μια στιγμή χαράς; Τότε μας ήρθε η ιδέα απλώς να δώσουμε την παράσταση στο ύπαιθρο. Πηγαίνουμε μπροστά στα μπαλκόνια… Εκείνοι μας βλέπουν και τους φέρνουμε πιο κοντά, παρά την απόσταση», εξήγησε.