ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Κουμουτσάκου στον Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες

Επίθεση Κουμουτσάκου στον Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Επίθεση στον πρωθυπουργό για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγορώντας τον πως αφαιρεί απο το ΕΣΡ την αρμοδιότητα να δίνει άδειες και τη μεταφέρει στην κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην τακτική ενημέρωση των πολιτικων συντακτών, τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας «θέλει να μοιράσει η κυβέρνησή του τις τηλεοπτικές άδειες, χωρίς να δίνει εξήγηση αποφασίζει αυθαίρετα και αυταρχικά να δώσει 4 άδειες.».

Όπως είπε «ο πρωθυπουργός κινείται πάνω απο το Σύνταγμα και κάτω απο το τραπέζι» ενώ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση χτίζει κύκλωμα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της».

Ο κ. Κουμουτσάκος εκανε λόγο για απόπειρα πολιτικής πόλωσης και διχασμού, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως από την πρώτη στιγμή συνειδητά διαμορφώνει κουλτούρα σύγκρουσης και διχασμού.

«Ειναι μόνιμος εκφραστής διχαστικού λόγου», τόνισε αναφέροντας ως παραδείγματα το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, το «ναι» και το «όχι», το παλιό και το νεο.

«Τωρα κατασκευάζει νέα διχαστική γραμμή. Διχάζει με όρους διαπλοκής απο τη μία και δήθεν αθωότητας απο την αλλη. Ονομάζει διαπλοκή καθένα που στρέφεται απεναντι στην πολιτική του. Δηλαδή όλους. Αυτός ο νέος διαχωρισμός, ο νέος στα σκαριά διχασμός, δεν προκειται να περάσει», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Κλείνοντας, ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε απαράδεκτη και απολύτως αβάσιμη την τουρκική ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε μετά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Αιγαίο.

Αναφερόμενος στις ενέργειες έρευνας και διάσωσης, τόνισε οτι η Ελλάδα εχει πολυ συγκεκριμενη αρμοδιότητα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Η σημερινη νέα τουρκική αμφισβήτηση προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. Βέβαια δεν ειναι άγνωστη πρακτική για την Τουρκία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ