ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Στην εντατική μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας

AP Photo

Με γοργούς ρυθμούς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στη Γαλλία.

Μάλιστα, μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ένας εργαζόμενος σε σνακ μπαρ της Εθνοσυνέλευσης επίσης μολύνθηκε και έχει τεθεί σε περιορισμό στο σπίτι του, ενώ εργαζόμενος σε εστιατόριο της γαλλικής Βουλής -που υπάρχουν φόβοι πως έχει προσβληθεί επίσης- εισήχθη σε νοσοκομείο.

Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του κοινοβουλευτικού, πάντως διευκρινίστηκε ότι ανήκει στους Ρεπουμπλικάνους (LR, δεξιά αντιπολίτευση) και ότι εκλέγεται στον νομό Άνω Ρήνου (σ.σ. στη γαλλική Εθνοσυνέλευση εκπροσωπούν τον νομό αυτό τέσσερις πολιτικοί των Ρεπουμπλικάνων, όλοι άνδρες).

Η κατάστασή του ασθενούς χαρακτηρίζεται σοβαρή και η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά.

Όλα τα μέλη του κοινοβουλίου και το προσωπικό έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνοσυνέλευσης.

Επτά οι νεκροί - 423 τα κρούσματα

Τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, ανεβάζοντας στους επτά τον συνολικό αριθμό των θανάτων από την επιδημία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 423, με 138 νέα κρούσματα να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά 23 άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε ο Σαλομόν.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της γαλλικής προεδρίας ότι πλέον φαίνεται ότι είναι «αναπόφευκτο» το ξέσπασμα του ιού να εξελιχθεί σε επιδημία στην Γαλλία.

Ακυρώθηκε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι αποφάσισε την Πέμπτη να αναβάλλει την προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα σύνοδο ολομέλειας στο Στρασβούργο και να μεταφέρει τη διοργάνωσή της στις Βρυξέλλες, λόγω του κορωνοϊού.

«Δεδομένης της εξέλιξης της επιδημίας του Covid-19 στη Γαλλία, αποφάσισα ότι η Ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας θα διοργανωθεί στις Βρυξέλλες», αναφέρει προς τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου σε επιστολή του, αντίγραφο της οποίας απέκτησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η σύνοδος ολομέλειας του ΕΚ ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τη Δευτέρα βράδυ έως την Πέμπτη. Πολλές πολιτικές ομάδες εξέφρασαν την επιθυμία να μεταφέρουν τη σύνοδο από το Στρασβούργο στις Βρυξέλλες λόγω της εξέλιξης της επιδημίας του κορωνοϊού στη Γαλλία, εγείροντας τον φόβο ότι θα τεθούν σε περιορισμό στο Στρασβούργο για 14 ημέρες, σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική πηγή.

Βοηθοί των βουλευτών, οι οποίοι διαμένουν ως επί το πλείστον στις Βρυξέλλες, εξέφρασαν επίσης αυτή την επιθυμία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης