ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Τζόνσον – Μέρκελ: «Απίθανη» μια συμφωνία για το Brexit

AP Photo/Michael Sohn

«Αδύνατη» χαρακτήρισε μια συμφωνία για το Brexit πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ μετά από το τηλεφώνημα του Μπόρις Τζόνσον με την Άνγκελα Μέρκελ νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με το BBC, ο Τζόνσον συζήτησε τις βρετανικές προτάσεις για το Βrexit με την Γερμανίδα καγκελάριο. Ωστόσο, η κ. Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι μια συμφωνία για το διαζύγιο με βάση όσα έχει προτείνει η Βρετανία είναι «απίθανη».

Η ίδια πηγή υποστηρίζει πως η Γερμανίδα καγκελάριος διεμήνυσε πως δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία, εάν η Βόρεια Ιρλανδία δεν παραμείνει στην τελωνειακή ένωση.

Οι Εργατικοί εκτόξευσαν απειλές εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για μια «κυνική προσπάθεια σαμποτάζ των διαπραγματεύσεων».

Ο σκιώδης υπουργός Brexit, Sir Keir Starmer, είπε πως ο Μπόρις Τζόνσον «δεν θα αναλάβει ποτέ την ευθύνη της αποτυχίας του για να καταθέσει μια πειστική συμφωνία».

Ζήτησε, μάλιστα, από το κοινοβούλιο να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση, την οποία αποκαλεί «ριψοκίνδυνη», να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Όπως γράφει το βρετανικό δίκτυο, η καγκελαρία δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει πληροφορίες για το τηλεφώνημα, ώστε είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί σύγκριση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης