ΚΟΣΜΟΣ

Δέσμευση για συνεργασία στο προσφυγικό από Ομπάμα και Μέρκελ

Sean Gallup/Getty Images/Ideal Images

Τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για την προσφυγική κρίση και συμφώνησαν ότι μια προγραμματισμένη σύσκεψη δωρητών στο Λονδίνο, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια συντονισμένη, παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπισή της, είχαν χθες οι Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα είπε στη Μέρκελ ότι προγραμματίζει Σύνοδο Κορυφής ηγετών στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο για να εξασφαλίσει νέες δεσμεύσεις που θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

«Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν τους επόμενους μήνες για να βοηθήσουν ώστε να προστατεύσουν και να εφοδιάσουν με τα αναγκαία τα εκατομμύρια των ανθρωπων των οποίων οι ζωές έχουν ανατραπεί από τον πόλεμο», τονίζεται από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με νωρίτερη δήλωση του γερμανού εκπρόσωπου Τύπου, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο Ομπάμα υποσχέθηκε να υποστηρίξει τις προσπάθειες να μειωθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη «με ουσιαστικό τρόπο».

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, επίσης, ότι η λύση για την κρίση της Συρίας και της Ουκρανίας πρέπει να είναι μόνο πολιτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης