ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στον αέρα: Κυβερνήτης αεροσκάφους με 147 επιβάτες χάνει τη ζωή του εν ώρα πτήσης

Αεροσκάφος της American Airlines Reuters

Τα ιατρικά επείγοντα περιστατικά είναι σπάνια στη διάρκεια πτήσεων και δεν υπάρχει προηγούμενο θανάτου σε εμπορικές πτήσεις. Ακόμη πιο σπάνια είναι η περίπτωση αυτός που ξεψύχησε να είναι ο ίδιος ο πιλότος.

Αυτό ακριβώς συνέβη όμως, τη περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια πτήσης των Αμερικανικών Αερογραμμών, μεταξύ Φοίνιξ και Βοστώνης.

Ο κυβερνήτης, Michael Johnston, 57 ετών, στη διάρκεια της πτήσης αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αμέσως προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το αεροσκάφος να προσγειωθεί ομαλά.

«Υπάρχει επείγον περιστατικό, ο πιλότος δεν είναι σε θέση να πιλοτάρει,» ενημέρωσε μέλος του πληρώματος τον πύργο ελέγχου, «ζητώ χειρισμό για προσέγγιση σε διάδρομο προσγείωσης».

Τα μέλη του πληρώματος «φρόντισαν τον Mike, ο ένας τον άλλον αλλά και τους επιβάτες», δήλωσε ο CEO της εταιρίας, Doug Parker.
«Είμαστε πολύ περήφανοι για την ομαδικότητα που επέδειξε το πλήρωμα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.»

Μετά τη διενέργεια αυτοψίας και τοξικολογικής εξέτασης βρέθηκε ότι «ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια», σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η σύζυγος του πιλότου μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, είπε ότι ο Τζόνσον είχε υποβληθεί σε διπλό μπαϊπάς το 2006. Η ίδια είπε ότι είναι πολύ πιθανό να πέθανε από έμφραγμα.
«Ό,τι κι αν συνέβη στο πιλοτήριο, κανείς μας δεν κατάλαβε τίποτα,» είπε ένας εκ των επιβατών στο τηλεοπτικό δίκτυο WCVB.

Στην πτήση 550 βρισκόταν 147 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος ενώ το αεροσκάφος απογειώθηκε κανονικά γύρω στα μεσάνυχτα, με κατεύθυνση Νοτιοανατολικά.
Ο πιλότος στη διάρκεια της πτήσης ένιωσε αδιαθεσία και το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς το Syracuse, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη, κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει όταν μια γυναικεία φωνή γεμάτη ανησυχία ακούστηκε από το σύστημα ενδοεπικοινωνίας να λέει ότι ο πιλότος είναι άρρωστος.

Το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς το Syracuse, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Οι επιβάτες έφτασαν τελικά στον προορισμό τους, στη Βοστώνη το απόγευμα, σχεδόν πέντε ώρες αργότερα ενώ εξέφρασαν τη θλίψη τους για το περιστατικό αλλά και την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή προσγείωση του αεροσκάφους.

Των Greg Botelho και Pete Burn, για το CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης