Απίστευτο βίντεο: Κεραυνός χτυπάει πύραυλο Soyuz κατά την εκτόξευσή του
Κεραυνός έπληξε τον πύραυλο Soyuz -2.1b που μετέφερε την διαστημική συσκευή Glonass-M κατά την εκτόξευση του από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ.
Ωστόσο παρά το πλήγμα του κεραυνού, όλα τα όργανα συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά και ο πύραυλος τέθηκε σε τροχιά την προγραμματισμένη ώρα.
«Η εκτόξευση έγινε κανονικά. Ο καιρός δεν αποτελεί εμπόδιο για εμάς, τα στρατεύματα μας είναι παντός καιρού. Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ένας κεραυνός δεν μπορεί να βλάψει το δικό μας πυραυλικό-διαστημικό όπλο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του κοσμοδρομίου, αντιστράτηγος Νικολάι Νικολάι Νεστετσούκ.
Η εκτόξευση του Soyuz -2.1b πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα στις 09:33 (ώρα Μόσχας) από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ.
Στον καθορισμένο χρόνο το σύστημα εντοπισμού θέσης Glonass-M τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά και οι ειδικοί του Διαστημικού Κέντρου Τιτόφ των Διαστημικών Στρατευμάτων ανέλαβαν τον χειρισμό του δορυφόρου.
Ποιους δρόμους άνοιξαν οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη: Οι «κόκκινες γραμμές» και οι εκπρόσωποι
09:32
Νέα μαρτυρία για τη 16χρονη Λόρα: Eθεάθη στη Βάρη - Τι ανέφερε ιδιοκτήτης καφετέριας (vid)
09:29
Νέα σελίδα στις σινοκαναδικές σχέσεις - Κρίσιμες επαφές στο Πεκίνο για Σι και Κάρνι
09:29
Το Filante είναι η νέα διεθνής ναυαρχίδα της Renault
09:21