ΚΟΣΜΟΣ

Μ.Βρετανια: 18 Iανουαρίου συζητείται στη Βουλή η απαγόρευση εισόδου στον Ντόναλντ Τραμπ

Τελικά η πρόταση για απαγόρευση εισόδου για τον Ντόναλντ Τράμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο θα συζητηθεί στην βρετανική Βουλή στις 18 Ιανουαρίου.

Και αυτό γιατί η διαδικτυακή καμπάνια κατάφερε να συγκεντρώσει 580.000 υπογραφές, πολύ παραπάνω από τις 100.000 που απαιτούνταν. Η εκστρατεία υποστήριζε πως η χώρα έχει απαγορεύσει την είσοδο σε ανθρώπους για «ρητορική μίσους» στο παρελθόν και πως αυτή η αρχή «πρέπει να ισχύσει για όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι έχει την εξουσία να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε πολίτη χώρας που δεν ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, αν θεωρήσει πως η παρουσία του είναι κόντρα «στο κοινό καλό». Δεν υπήρξε διευκρίνιση αν ο Τραμπ ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Σύμφωνα με τη δήλωση της βρετανικής κυβέρνησης «το να έρθει κανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα. Η υπουργός έχει το δικαίωμα να απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε όποιον θέλει να κάνει κακό στην κοινωνία μας και δεν μοιράζεται τις βασικές μας αξίες».

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προτείνει την προσωρινή απαγόρευση μετανάστευσης σε μουσουλμάνους στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον τον αποκάλεσε «χαζό».

Να σημειωθεί πως στον Ντόναλντ Τραμπ ανήκει ένα γήπεδο γκολφ στο Αμπερντίν της Σκωτίας.

Ήδη, το ίδρυμα Τραμπ εξέδωσε δήλωση στην οποία προειδοποιεί πως θα οποιαδήποτε πράξη περιορίσει τη δυνατότητα του Τραμπ να ταξιδέψει θα προκαλέσει πάγωμα τον επενδύσεων του στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Αν πάρει μια τέτοια απόφαση το βρετανικό κοινοβούλιο θα δοθεί το άσχημο μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο πως το Ηνωμένο Βασίλειο αντιτίθεται στην ελευθερία του λόγου και δεν ενδιαφέρεται για τις επενδύσεις»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης