ΚΟΣΜΟΣ

Του έκλεισαν τον λογαριασμό στο twitter νομίζοντας ότι είναι ο ηγέτης του ISIS

REUTERS/Dado Ruvic

Τη διακοπή λειτουργίας του λογαριασμού του στο twitter κατήγγειλε ένας ακτιβιστής της αραβικής άνοιξης λέγοντας ότι οι υπεύθυνοι τον μπέρδεψαν με τον ηγέτη του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ιάντ Ελ-Μπαγκντάντι ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός του απενεργοποιήθηκε για περίπου μισή ώρα.

Μάλιστα, ο ίδιος ταυτοποιήθηκε λάθος ως ο ηγέτης του ISIS τόσο σε μια ινδονησιακή εφημερίδα όσο και στη New York Post.

Έχει περισσότερους από 70.000 ακόλουθους στο twitter και συχνά κοροϊδεύει το Ισλαμικό Κράτος. Το Twitter δεν προχώρησε στο παραμικρό σχόλιο.

Η πλατφόρμα έχει ωστόσο πρόσφατα ανανεώσει τους κανόνες της σχετικά με "κακή συμπεριφορά και στάση μίσους" σε μια προσπάθεια να προστατεύσει καλύτερα τους χρήστες.

Ενώ έχει δεχθεί εκτεταμένη κριτική για το ότι δεν έκανε αρκετά για να σταματήσει το ISIS από την χρησιμοποίηση της πλατφόρμας για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Η εταιρεία ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται στους χρήστες να απειλούν ή να προωθούν την τρομοκρατία.

Ο Ελ - Μπαγκντάντι ανέφερε στο BBC ότι δέχθηκε ένα μήνυμα από το twitter σύμφωνα με το οποίο είχε "παραβιάσει" τους κανόνες αλλά δεν συγκεκριμενοποιούσε την παράβαση. Κατηγόρησε το twitter για ρατσισμό.

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω μια αραβική χώρα που δεν έχει οικογένεια με το επίθετο El - Baghdadi", έγραψε στο twitter.

Ο ακτιβιστής που ερευνά την ριζοσπαστικοποίηση τόνισε ότι το περιστατικό έβαλε ερωτηματικά γύρω από τις διαδικασίες ασφάλειας του twitter.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία πρέπει να είναι πιο διαφανής σχετικά με το γιατί και πώς οι λογαριασμοί των ανθρώπων τερματίζονται.

Η εταιρεία ωστόσο δεν σχολιάζει καμία προσωπική υπόθεση χρήστη της για λόγους ιδιωτικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης