ΚΟΣΜΟΣ

Αυστριακοί ακροδεξιοί αποκεφάλισαν εικονικά «φίλους» των προσφύγων

Όσοι καλωσορίζουν και βοηθούν γυναίκες σαν και αυτή και τα παιδιά της ευθύνονται για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με το σκεπτικό της οργάνωσης Identitäre Bewegung Österreichs Johannes Simon/Getty Images/Ideal Images

Ένα σκετς που μόνο ως τέχνη δεν μπορεί να λογιστεί, παίχθηκε από ακροδεξιά οργάνωση στον πλέον πολυσύχναστο και εμπορικό δρόμο της Βιέννης, στην Αυστρία.

Μέλη της αντιμεταναστευτικής, ακροδεξιάς οργάνωσης Identitäre Bewegung Österreichs προχώρησαν στον εικονικό αποκεφαλισμό δύο ατόμων που κρατούσαν πλακάτ με το μήνυμα «καλωσήρθατε πρόσφυγες», υποστηρίζοντας ότι στόχος του σκετς ήταν η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ειρηνική συνάθροιση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο μασκοφόροι άνδρες, οι οποίοι φορούσαν στρατιωτικές στολές αγγαρείας, υποδύονται ότι αποκεφαλίζουν έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί και δεκάδες περιστατικοί καταναλωτές παρακολουθούν το σκετς, με βάση το τελετουργικό των τζιχαντιστών, ενώ άλλοι μασκοφόροι άνδρες κρατούν μια σημαία με ισλαμιστικά συνθήματα στα αραβικά.

«Αυτοί οι άνθρωποι που φωνάζουν "καλωσορίσατε πρόσφυγες"... είναι οι υπεύθυνοι για τον κίνδυνο στον οποίο έχουμε εκτεθεί στην Ευρώπη», δηλώνει μέλος της οργάνωσης, απευθυνόμενο προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

«Μιλούν για ποικιλομορφία, αλλά αυτό που παρατηρούμε είναι μια παρείσφρηση ξένων και έναν εξισλαμισμό. Είμαστε η δύναμη που υπερασπίζεται τις αξίες και τις παραδόσεις της Αυστρίας. Θα συνεχίσουμε ώσπου η πατρίδα μας να είναι ασφαλής. Οχυρό Ευρώπη, κλείσε τα σύνορα!», προσθέτει ο άνδρας.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βιέννης υποστήριξε πως καταχωρήθηκε ως επίδειξη «μιας ενέργειας πολεμικού χαρακτήρα» και πως οι αστυνομικοί εμπόδισαν διαδηλωτές που επιχείρησαν να τη διακόψουν.

Στελέχη της Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (σ.σ. η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών) ήταν επίσης παρόντες, κατά τον ίδιο.

«Υπάρχει η θεμελιώδης ελευθερία του συνέρχεσθαι στην Αυστρία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και τόνισε πως δεν υπάρχει νομική βάση, με την οποία να προβλέπεται η παρεμπόδιση ενός σκετς.

Ερωτηθείς εάν το περιστατικό αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί υποκίνηση στη βία, εκπρόσωπος της εισαγγελικών Αρχών υποστήριξε πως αν υποβληθεί μήνυση από την αστυνομία ή από πολίτη, θα μπορούσε να εξεταστεί εάν υφίστανται λόγοι για την ανάληψη νομικής δράσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης