ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Είμαστε φίλοι με Τούρκους, όχι με Ερντογάν

REUTERS/Maxim Zmeyev/Umit Bektas

Καμία πρόθεση διάρρηξης των σχέσεών της με τον τουρκικό λαό δεν έχει η Ρωσία ανέφερε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί αύριο, διασαφηνίζοντας ωστόσο ότι αυτή η θέση δεν περιλαμβάνει τη "νυν τουρκική ηγεσία" για την οποία εκτιμά ότι δεν θα μείνει για πάντα στην εξουσία.

«Θέλω να το επαναλάβω τώρα: εμείς θεωρούμε ότι ο τουρκικός λαός είναι ένα φιλικό έθνος προς εμάς και δεν θέλουμε να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας συγκεκριμένα με τους πολίτες της Τουρκίας» επισήμανε.

Και συμπλήρωσε πως όσον αφορά στη νυν τουρκική ηγεσία, «τίποτα δεν είναι παντοτινό».

Παράλληλα, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η χώρα του παραμένει θετική για ανάπτυξη οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας με την Ευρώπη, όπως επίσης να πολεμήσουν από κοινού την τρομοκρατία, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της.

Για την κρίση στην Συρία, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι η χώρα του μπορεί εύκολα να συνεργαστεί με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στις προσπάθειες για επίλυση της σύγκρουσης, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

"Όσον αφορά τη συριακή κρίση, το βρίσκουμε εύκολο να συνεργαστούμε τόσο με τον πρόεδρο Άσαντ όσο και με την αμερικανική πλευρά. Έχω μιλήσει πρόσφατα για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο Ομπάμα και με τους φίλους μας από τη Σαουδική Αραβία και από άλλα αραβικά έθνη", είπε.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει πλήρως όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και πως δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα» εφόσον καταστεί απαραίτητο.

«Βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά οι πιλότοι μας και τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών συντονίζουν τις προσπάθειές τους με διάφορα είδη δυνάμεων- τον στρατό ξηράς, το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία- χρησιμοποιούν τα πλέον σύγχρονα όπλα», τόνισε.

Και συνέχισε: «Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν όλες μας τις δυνατότητες. Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον χρειαστεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τύμβος Καστά δέκα χρόνια μετά: Ανασκαφή με παγκόσμιο ενδιαφέρον και τον επίλογο να μην έχει γραφτεί

ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Η Μόσχα «χάνει» το Κουρσκ, αλλά πλησιάζει ουκρανική πόλη «κλειδί» - Τι ανησυχεί τον Ζελένσκι

ΕΛΛΑΔΑ

Παπαζάχος για τα σενάρια μεγάλου σεισμού: Ας προφυλαχτούμε από τους επιστημονικούς τσαρλατάνους

ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ώρες αγωνίας για τη διαπραγμάτευση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ - Οι διαφορετικές εκδοχές

ΕΛΛΑΔΑ

80 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς: «Κώστα τα παιδιά μου» πρόλαβε μόνο να πει ο πατέρας μου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Ζητά διαγραφή του Νίκου Παππά για «φρικώδεις επιθέσεις» σε αστυνομικούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ για περιστατικό ασθενούς στο νοσοκομείο της Κω

ΚΟΣΜΟΣ

Οι μεγάλες αλλαγές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες: Τα νέα αθλήματα – Ποια κόβονται

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης