ΚΟΣΜΟΣ

Κούρδοι και διεθνής συμμαχία απέτρεψαν εισβολή τζιχαντιστών στη Νινευή

REUTERS/Murad Sezer

Σχεδόν 200 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους σε επιχείρηση που διεξήχθη στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και την οποία πραγματοποίησαν οι Κούρδοι με την υποστήριξη επιδρομών του διεθνή συνασπισμού.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, Στιβ Ουόρεν, περίπου 500 τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις γραμμές των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά στην επαρχία Νινευή διεισδύοντας αρχικά στο εσωτερικό των ζωνών που ελέγχουν οι κουρδικές δυνάμεις, κοντά κυρίως στο Ταλ Ασουάντ, το Μπασίκα και το Ναουαράν.

Ωστόσο, πολεμικά αεροσκάφη από πέντε χώρες του διεθνούς συνασπισμού έσπευσαν για να βοηθήσουν τις κουρδικές δυνάμεις και βομβάρδισαν την περιοχή με σχεδόν "100 κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας".

Οι επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 200 τζιχαντιστές. Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και ο στρατός του Καναδά λέγοντας ότι οι ειδικές δυνάμεις του συμμετείχαν στην αντεπίθεση των Κούρδων εναντίον των τζιχαντιστών.

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου προσέθεσε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη έφοδο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετά την κατάληψη του Ραμάντι την περασμένη άνοιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης