ΚΟΣΜΟΣ

Εξήντα νεκροί στη Νιγηρία από επιδρομές του στρατού

Εξήντα νεκροί στη Νιγηρία από επιδρομές του στρατού
Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, ο στρατός της Νιγηρίας κατάφερε να συλλάβει τον ηγέτη σιιτικής οργάνωσης που επιχείρησε να δολοφονήσει τον επικεφαλής του στρατού Mohammed Elshamy/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal Image

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε επιδρομές του νιγηριανού στρατού εναντίον μελών σιιτικής οργάνωσης, που ολοκληρώθηκαν με τη σύλληψη του ηγέτη της στην πόλη Ζάρια, στα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται ενημέρωση του νιγηριανού στρατού, το ισλαμικό κίνημα επιχειρούσε να δολοφονήσει τον αρχηγό του στρατού, υποστράτηγο Τουκούρ Μπουρατάϊ, όταν μέλη της οργάνωσης που πραγματοποιούσαν τελετουργικό, εμπόδισαν την πορεία της στρατιωτικής φάλαγγας στην Ζάρια το Σάββατο.

Την Κυριακή, ο στρατός πραγματοποίησε επιδρομές σε αρκετά κτίρια, τα οποία συνδέονται με την οργάνωση, καθώς και στο σπίτι του ηγέτη της, Ιμπραχίμ Ζακζάκι. Οι δυνάμεις του στρατού προχώρησαν στη σύλληψη του και σκότωσαν σημαντικά στελέχη της οργάνωσης, ανάμεσα τους τον υπαρχηγό και τον εκπρόσωπο της.

«Μέχρι χθες, είχαμε 60 πτώματα στο νεκροτομείο μας», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Χαλίντ Λαουάλ, διευθυντής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αχμάντου Μπέλο.

Τον περασμένο χρόνο, ένα παρόμοιο περιστατικό μεταξύ της οργάνωσης και του στρατού συνέβη κατά την διάρκεια μιας πομπής, με τον Ζακζάκι να αναφέρει τότε πως 30 ακόλουθοι του και τρία από τα παιδιά του σκοτώθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ