ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Αναστασιάδης: Πιθανή η λύση του Κυπριακού μέχρι το καλοκαίρι

EPA/Andrea Bonetti

Την αισιοδοξία του για λύση του Κυπριακού μέσα στους επόμενους έξι μήνες εξέφρασε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Κύπρου.

Ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι στις συνομιλίες με την τουρκοκυπριακή πλευρά έχει σημειωθεί τέτοια πρόοδος που είναι δυνατή η επίτευξη λύσης, αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις, αναφέρει στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Σχετικά με τα κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην ΕΕ, τονίζει ότι δεν θα ανοίξουν αν η Άγκυρα δεν αναγνωρίσει την Κύπρο, ενώ στα ενεργειακά επισημαίνει ότι μόνο εφόσον λυθεί το Κυπριακό θα υπάρξει προοπτική κατασκευής αγωγού μεταφοράς αερίου από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και όχι μόνο, μέσω Κύπρου, προς την Τουρκία.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην τριμερή ενεργειακή συνεργασία με Αίγυπτο και Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι «οι σχεδιασμοί και οι συνέργειες είναι τέτοιες που βοηθούν να κτίσουμε μια στέρεη διαδικασία και το ισραηλινό αέριο να συνδεθεί με τους δικούς μας αγωγούς, και με το κοίτασμα "Ζορ", και από εκεί να διοχετευθεί στα τερματικά της Αιγύπτου, είτε για εσωτερική κατανάλωση είτε για επανεξαγωγή προς την Ευρώπη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης