ΚΟΣΜΟΣ

Καφέ με κουκουβάγιες στην Ιαπωνία

CNN

H συνοικία του Τόκυο, Akihabara, θεωρείται ως η Μέκκα των φανατικών φίλων των κόμικ Manga, των ηλεκτρονικών, των βιντεοπαιχνιδιών, των κινουμένων σχεδίων.

Αλλά σε μια απόμερη γειτονιά, μακριά από τις φωτεινές επιγραφές, υπάρχει ένα πιο χαλαρωτικό περιβάλλον.
Το Akiba Fukurou είναι ένα καφέ, που αποτελεί εναλλακτική λύση διασκέδασης απέναντι στο βούισμα της μεγαλούπολης.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο καφέ, το καφέ της κουκουβάγιας. Εικοσιπέντε κουκουβάγιες, διαφόρων μεγεθών και φυλών, αυτά τα ιδιαίτερα πτηνά, βρίσκονται εκεί. Και οι θαμώνες μπορούν να τις προσεγγίσουν, να τις κρατήσουν και να θαυμάσουν τα μοναδικά αυτά πτηνά, σύμβολο της σοφίας και της ηρεμίας.

Στο Τόκυο έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια η δημιουργία καφέ με ζώα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα καφέ της γάτας ( που πλέον έχουν γίνει ντεμοντέ), των κουνελιών (χαριτωμένο αλλά βαρετό) και των ερπετών (λίγο ανατριχιαστικό).

Η Marta Kaczan, είναι Πολωνή εργαζόμενη στα οικονομικά και επισκέπτεται το Τόκυο από το Λονδίνο. Μπορεί όμως λέει στο CNN να μην ήταν το καφέ της κουκουβάγιας, ο λόγος της επίσκεψής της στο Τόκυο, ωστόσο κάθε φορά που το επισκέπτεται, πίνει τον καφέ της σε ένα από τα καφέ με... ζώα.

Ωστόσο, οι μόνιμοι κάτοικοι της Ιαπωνίας, έρχονται ξανά και στο καφέ, ορισμένοι από αυτούς 60 και 70 φορές.

Πόσο κοστίζει μια επίσκεψη στο καφέ της κουκουβάγιας;

Ο κάθε πελάτης θα δώσει περίπου 12 δολάρια, για να πάρει μία κουκουβάγια, την οποία μπορεί να μεταφέρει στο τραπέζι του, για μισή ώρα, να την χαϊδέψει και να μιμηθεί τον ήχο της. Μπορεί να διαβάσει πληροφορίες για αυτή και στο τέλος να φωτογραφηθεί μαζί της. Αναψυκτικά σερβίρονται σε διαφορετικό χώρο.

Είναι ίσως προκλητικό για τους ζωόφιλους να βλέπουν τις κουκουβάγιες σε αιχμαλωσία, αλλά στην πραγματικότητα οι θαμώνες δεν ασχολούνται με αυτό το θέμα.

Ο ιδιοκτήτης λέει ότι, οι κουκουβάγιες που έχει στο καφέ του, είναι ένα μείγμα φυλών από την Ευρώπη και το πρώτο πράγμα που αντικρίζουν μόλις εκκολαφθούν είναι οι άνθρωποι. Ο ιδιοκτήτης τους παίρνει το βράδυ όλες στο σπίτι και τις ταΐζει ποντίκια.

Night Life: Owl cafes are Tokyo's latest animal cafe craze

By, Euan McKirdy, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης