Ντόναλντ Τραμπ: Η μεγαλύτερη μου απειλή είναι η Fed
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, συνέχισε την κριτική του ενάντια στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Fed).
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Business Network, δήλωσε ότι η Fed είναι η «μεγαλύτερη του απειλή» γιατί αυξάνει «πολύ γρήγορα» τα επιτόκια
«Η μεγαλύτερή μου απειλή είναι η Fed», δήλωσε ο Τραμπ σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης, σημειώνοντας ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο Τζέι Πάουλ, επειδή η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα είναι «ανεξάρτητη».
«Αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτό που κάνει», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Πάουλ.
Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα προγραμματίζει ακόμη ένα γύρο αύξησης τον προσεχή Δεκέμβριο, παραμένοντας πιστή στο σχέδιο ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής και άρσης των έκτακτων μέτρων στήριξης.
Η συγκεκριμένη στρατηγική βέβαια, την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε κύμα ανησυχιών στη Wall Street, η οποία αποτυπώθηκε με μαζικές πωλήσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Συνεχίζεται το «σαφάρι» για τα ανασφάλιστα οχήματα - Ποιοι θα πάρουν «ραβασάκια» από την ΑΑΔΕ
15:11
Τι εξετάζουν οι «σκληροί» των μπλόκων: Στο τραπέζι συνάντηση με Μητσοτάκη - Οι «κόκκινες γραμμές»
15:08
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή κόντρα ΝΔ – αντιπολίτευσης για την κατάθεση Αραχωβίτη
15:00
Γαλλία: Αντιμέτωπη με δύο προτάσεις μομφής η κυβέρνηση - Το πιθανότερο ενδεχόμενο να απορριφθούν
14:59