ΚΟΣΜΟΣ

Έσωσαν 70 ομήρους του ISIS στο Ιράκ από άμεση εκτέλεση

ABADI/ REUTERS/Thaier Al-Sudani/Files

Από άμεση εκτέλεση γλίτωσαν περίπου 70 όμηροι του Ισλαμικού Κράτους χάρη στην παρέμβαση των δυνάμεων των ΗΠΑ και του Ιράκ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Από τους διασωθέντες περίπου 20 είναι μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Φαίνεται όμως ότι κανείς δεν είναι Κούρδος, σύμφωνα με το BBC.

Ωστόσο ένας Αμερικανός στρατιώτης τραυματίστηκε στην επιδρομή και υπέκυψε στα τραύματά του, στην πρώτη ανθρώπινη απώλεια για την Αμερική από το ξεκίνημα της εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους πέρυσι.

Η πρωινή επιχείρηση έλαβε χώρα κοντά στην πόλη της Χαουίτζα στο βόρειο Ιράκ. Πέντε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται και αρκετοί σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το ΑΠΕ, πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις αμάχους στην γύρω περιοχή και πλήττοντας προκαλώντας ζημιές σε μερικά από τα γραφεία της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υποστράτηγο, Αντρεί Καρταπόλοφ που έχει τεθεί επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Μόσχας έχουν θέσει εκτός μάχης τις κυριότερες "τρομοκρατικές οργανώσεις" που δρουν στη χώρα.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν από τη μεριά του δήλωσε σήμερα ότι η συριακή ηγεσία θα πρέπει να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας με την αντιπολίτευση και όσες δυνάμεις της προτίθενται να συμμετάσχουν σε διάλογο.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι έτοιμος για διάλογο και πως η κλιμάκωση της κρίσης στη Συρία δεν οφείλεται μόνο στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αλλά και στα εσωτερικά προβλήματα της χώρας.

Σημείωσε πως η μεταβίβαση της εξουσίας στη Συρία θα πρέπει να γίνει υπό διεθνή εποπτεία και το μέλλον των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα θα πρέπει να αποφασιστεί από τον συριακό λαό, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης