ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 300 νεκροί τζιχαντιστές σε ομαδικούς τάφους στο Ιράκ

Κατεστραμμένα οχήματα και γκρεμισμένα σπίτια στο Μπάιτζι στο Ιράκ Idris Okuducu/Anadolu Agency/Getty Images

Δέκα εννέα ομαδικοί τάφοι με πτώματα συνολικά 365 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ανακαλύφθηκαν στην πόλη Μπάιτζι, βόρεια της Βαγδάτης.

Αξιωματικός του στρατού επιβεβαίωσε την ανακάλυψη του μεγάλου αριθμού των νεκρών τζιχαντιστών και δη σε ομαδικούς τάφους, αλλά δεν έδωσε ακριβή αριθμό.

Από την άλλη πλευρά, η ανακοίνωση των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας ήταν σαφής:

«Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης ανακάλυψαν στη συνοικία Άσρι συνολικά 19 ομαδικούς τάφους που περιείχαν 365 πτώματα τρομοκρατών του Ντάες».

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πως αναγνωρίστηκαν τα πτώματα ή πότε είχαν ταφεί, ούτε ποιοι είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο των μαχητών του ISIS.

Να σημειωθεί όμως πως οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης είναι παραστρατιωτικές οργανώσεις στις οποίες κυριαρχούν σιίτες και υποστηρίζονται από το Ιράν. Δρουν στο πλευρό των ιρακινών ένοπλων στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μπάιτζι και των περιχώρων αυτής.

Η στρατηγικής σημασίας περιοχή της πόλης Μπάιτζι και του κοντινού διυλιστηρίου της είναι θέατρο σφοδρών μαχών τους τελευταίους 16 μήνες.

Οι τομείς-κλειδιά της περιοχής έχουν αλλάξει χέρια πολλές φορές αφότου το ΙΚ εξαπέλυσε την κεραυνοβόλα επίθεσή του και κατέλαβε μεγάλα τμήμα του Ιράκ τον Ιούνιο του 2014, ωστόσο η μεγάλης κλίμακας εκκαθαριστική επιχείρηση που άρχισαν οι ιρακινές δυνάμεις πριν από 10 ημέρες μοιάζει να είχε επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης