ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε στρατιώτες του Ισραήλ τραυματίες από επίθεση στη Δ. Όχθη

Τραυματίες Ισραηλινοί κάπου στη Δυτική Όχθη Ahikam Seri/Bloomberg via Getty Images

Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν την Τετάρτη το βράδυ στη Δυτική Όχθη όταν τους χτύπησε με το όχημά του ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε από τα πυρά τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο στρατιώτες που κινούνταν με όχημα δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από Παλαιστίνιους. Βγήκαν από το όχημα και κάλεσαν ενισχύσεις. Αμέσως έτρεξαν κοντά τους άλλοι στρατιώτες. Μόλις έφθασαν στο σημείο Παλαιστίνιους με όχημα τους χτύπησε «από πρόθεση», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Ο ένας από τους στρατιώτες άνοιξε πυρ και τραυμάτισε τον Παλαιστίνιο οδηγό, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού.

Οι πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπως και ο οδηγός, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Η επίθεση διαπράχθηκε κοντά στην παλαιστινιακή κοινότητα Μπέιτ Ούμαρ, βόρεια της Χεβρώνας.

Οι καθημερινές συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους που πετούν πέτρες και Ισραηλινούς στρατιώτες, οι επιθέσεις που εξαπολύουν Παλαιστίνιοι εναντίον εποίκων και αντιστρόφως και ένα κύμα επιθέσεων με μαχαίρια εναντίον Ισραηλινών έχουν ως τώρα απολογισμό 48 νεκρούς Παλαιστίνιους και έναν Ισραηλινό Άραβα από τη μια και οκτώ Ισραηλινούς νεκρούς από την άλλη από την 1η Οκτωβρίου. Ένας Ερυθραίος, που θεωρήθηκε εσφαλμένα δράστης μιας επίθεσης, επίσης δολοφονήθηκε.

Οι Ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους για τον φόνο του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης