ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Αμετανόητος ψεύτης» ο Νετανιάχου

REUTERS/Heinz-Peter Bader/ file photo

Οι κατηγορίες που διατύπωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι έργο «ενός αμετανόητου ψεύτη, που έχει στερέψει από ιδέες», ανέφερε σήμερα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Οι «κοινότοποι, αδιάφοροι και ντροπιαστικοί» ισχυρισμοί είναι αυτές «σιωνιστών ηγετών που δεν βλέπουν άλλα μέσα για να διασφαλίσουν την επιβίωση του παράνομου καθεστώτος τους παρά να απειλούν άλλους χρησιμοποιώντας ένα ανακυκλωμένο κόλπο», τόνιζε το υπουργείο στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό του.

«Ο Νετανιάχου και το διαβόητο σιωνιστικό καθεστώς που σκοτώνει παιδιά πρέπει όμως να κατανοήσουν ότι η διεθνής κοινή γνώμη είναι επαρκώς ενημερωμένη και συνετή» για να πιστέψει αυτούς τους ισχυρισμούς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Νετανιάχου: Το Ιράν έχει μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων

Για «μυστικά πυρηνικά αρχεία» που «αποδεικνύουν ότι το Ιράν» συνεχίζει το πυρηνικό του πρόγραμμα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε διάγγελμά του από το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ.

Όπως είπε ο ίδιος, η χώρα του έχει στη διάθεσή της περί τα 100.000 αρχεία που «αποδεικνύουν ότι το Ιράν είπε ψέματα».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας συνεχίστηκε και μετά το 2015, όταν και υπεγράφη η συμφωνία με τις μεγάλες δυνάμεις και ξεκίνησε η σταδιακήάρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη χώρα από την παγκόσμια κοινότητα.

Σε tweet του νωρίτερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Javad Zarif κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον Νετανιάχου ότι «κοροϊδεύει τον κόσμο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει πολλάκις απειλήσει να καταργήσει τη συμφωνία για το Ιράν, η οποία επετεύχθη από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, όμως, έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι συνεχίζουν να στηρίζουν τη συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης