Ομέρ Τσελίκ: «Πολιτικός κωμικός» ο Καμμένος, να τον καταδικάσει η ΕΕ
Νέα επίθεση, με βαριές εκφράσεις, κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ζητώντας μάλιστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάσει τη στάση του Έλληνα υπουργού Άμυνας.
Σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός, λίγες μέρες αφότου είχε χαρακτηρίσει τον Έλληνα υπουργό «άμυαλο», αυτή τη φορά τον αποκαλεί «αλαζόνα πολιτικό κωμικό, που απλώς φέρει έναν υπουργικό τίτλο», καλώντας την ΕΕ να καταδικάσει τις δηλώσεις του για την Τουρκία.
«Η ΕΕ δεν μπορεί να διακηρύσσει τις αρχές της και συνάμα να αγνοεί τις διαρκώς προκλητικές δηλώσεις του κ. Καμμένου», αναφέρει σε μια ανάρτησή του ο κ. Τσελίκ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού περί αποστολής επιπλέον στρατευμάτων στα σύνορα.
«Πρέπει να προειδοποιηθεί η ελληνική κυβέρνηση, οι αρχές της ΕΕ είναι για όλους και δεν μπορούν να αγνοούνται απέναντι στις αθέμιτες συμπεριφορές των μελών της», τονίζει.
“Yunanistan Savunma Bakanı” sıfatını taşıyan küstah politik komedyenin sözlerinin seviyesi, Yunanistan Hükümeti’nin meselesidir, AB’nin kınaması gereken sözlerdir.
— Ömer Çelik (@omerrcelik) 8 Απριλίου 2018Aksi halde AB dayanışması bir ilkeler dayanışması olmaz, içi boş bir soğuk savaş dayanışmasına benzemeye başlar.
— Ömer Çelik (@omerrcelik) 8 Απριλίου 2018
Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του κατά της ελληνικής κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι «δίνει τη συναίνεσή της σε αυτόν τον προβοκάτορα που μιλά για ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων έναντι της Τουρκίας».
Αναφερόμενος δε στον έλληνα πρωθυπουργό σημειώνει: «Παρακολουθούμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Τσίπρα για τις πολιτικές και νομικές αρχές σε διάφορα ζητήματα. Υπενθυμίζουμε ότι η ανομία και η πρόκληση γίνονται από τον δικό του υπουργό».
Απευθυνόμενος τέλος στην ΕΕ, ο Ομέρ Τσελίκ τόνισε πως αν θέλει να λογίζεται ως επιθυμητός προορισμός για τα υποψήφια κράτη όπως η Τουρκία, δεν μπορεί να δίνει πάσα σε προκλητικές συμπεριφορές, καθώς διαφορετικά δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά κενή αλληλεγγύη».