Ο ΟΑΧΟ απέρριψε το αίτημα της Ρωσίας για κοινή έρευνα στην υπόθεση Σκριπάλ
Η πρόταση που είχε καταθέσει η Ρωσία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων για τη διεξαγωγή μιας κοινής ρωσοβρετανικής έρευνας για τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, απορρίφθηκε.
Η Ρωσία ζητούσε τη διεξαγωγή κοινής έρευνας επειδή η Βρετανία δεν την κάλεσε να συμμετάσχει στην έρευνα που έχει ξεκινήσει ο ΟΑΧΟ, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Το αίτημα απορρίφθηκε με ψήφους 15 κατά έναντι 6 υπέρ, μετέδωσε το Reuters. Η Κίνα, το Αζερμπαϊτζάν, το Σουδάν, η Αλγερία και το Ιράν στήριξαν τη Μόσχα. Δεκαεπτά άλλες χώρες απείχαν από την ψηφοφορία.
«Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα δύο τρίτα των ψήφων που απαιτούνταν», σχολίασε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Αλεξάντρ Σούλγκιν.
Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Βρετανία - Πάνω από 100 πυροσβέστες στο σημείο (pics & vid)
16:37
O Ντόναλντ Τραμπ καλεί το ΝΑΤΟ να πει στους Δανούς να διώξουν Ρώσους και Κινέζους από τη Γροιλανδία
16:29
Ληστεία με πυροβολισμό σε ενεχυροδανειστήριο στη Θεσσαλονίκη - Αναζητούνται οι δράστες
16:27
Αγρότες: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των νέων μέτρων - Τι αλλάζει
16:21