ΚΟΣΜΟΣ

Όλοι οι… πρώην άνθρωποι του προέδρου: Η μακρά λίστα παραιτήσεων και αποπομπών της διοίκησης Τραμπ

EPA/ANDREW HARRER / POOL

Η απομάκρυνση του  Ρεξ Τίλερσον από το υπουργείο Εξωτερικών, μία από τις πιο νευραλγικές θέσεις της αμερικανικής διοίκησης, ίσως ήταν η πιο ηχηρή των τελευταίων μηνών, αλλά όχι και μη αναμενόμενη. Τα «σύννεφα» στις σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών είχαν αρχίσει να φαίνονται από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ExxonMobil φέρεται να είχε αποκαλέσει τον πρόεδρο «ηλίθιο».

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είναι ο τελευταίος σε μια μακρά λίστα «καρατομήσεων» και παραιτήσεων της διοίκησης Τραμπ. Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Brookings, το ποσοστό ανατροπών στη λεγόμενη Ομάδα Α (A Team, η ομάδα των ανθρώπων που λαμβάνει τις αποφάσεις) ανερχόταν στο 43% μέχρι τις 7 Μαρτίου. Ποσοστό ασυνήθιστα υψηλό, σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά των τελευταίων πέντε προέδρων.

Σάλι Γέιτς

Η αρχή έγινε μόλις δέκα ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης με την αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς. Αφορμή στάθηκε το αμφιλεγόμενο προεδρικό διάταγμα για τη μετανάστευση που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ σε ταξιδιώτες από επτά – ως επί το πλείστον μουσουλμανικές – χώρες. Η Γέιτς έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του διατάγματος, δίνοντας εντολή προς τους νομικούς του υπουργείου για τη μη τήρηση των περιορισμών.

Μάικλ Φλιν

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2017, με την επιστολή παραίτησής του, ο Μάικλ Φλιν, απόστρατος υποστράτηγος αλλά κι ένας από τους πρώτους ένθερμους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, έμελλε να γίνει ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας με τη συντομότερη θητεία. Την παραίτησή του προκάλεσε η αποκάλυψη πως, σε αντίθεση με όσα υποστήριζε ο ίδιος, είχε συζητήσει το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, προτού ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει την εξουσία κι, επιπλέον, πως παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για τις συνομιλίες αυτές.

Πριτ Μπαράρα

«Δεν παραιτήθηκα. Πριν από λίγη ώρα απολύθηκα», έγραφε λίγο μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Μανχάταν ο Πριτ Μπαράρα, εισαγγελέας που είχε διοριστεί από τον Μπαράκ Ομπάμα και είχε στην αρμοδιότητά του το νότιο τομέα της Νέας Υόρκης – όπου εδρεύει η οικονομική και επιχειρηματική ελίτ των ΗΠΑ. Με τη φήμη του αδέκαστου κατά της διαφθοράς και του άφοβου μπροστά στους «λύκους» της Γουόλ Στριτ, ο ίδιος αρνήθηκε να υπακούσει την εντολή του υφυπουργού Δικαιοσύνης για παραίτησή του κι, έτσι, σύντομα αποπέμφθηκε.

Ο Πριτ Μπαράρα ήταν ένας από τους 46 ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που είχαν διοριστεί από τον Μπαράκ Ομπάμα και έλαβαν εντολή να παραδώσουν τις θέσεις τους - Πηγή Photo: EPA/JUSTIN LANE

Κέιτι Γουόλς

Λίγο πριν τη «δύση» του Μαρτίου του 2017, τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου εγκατέλειψε η Κέιτι Γουόλς, δεξί χέρι του επιτελάρχη Ράινς Πρίμπους για να τοποθετηθεί σε μία οργάνωση προσκείμενη στον Τραμπ. «Η αποχώρησή της αφήνει ένα κενό στη Δυτική Πτέρυγα αλλά οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θεωρούν πως οι υπηρεσίες της ως επικεφαλής σύμβουλος στη συγκεκριμένη οργάνωση θα πληρώσει ένα μεγαλύτερο κενό…», επέμεναν πηγές του Λευκού Οίκου, ωστόσο οι φήμες έκαναν λόγο για πιέσεις που δεχόταν από τους συμβούλους του Τραμπ, Στίβ Μπάνον και Τζάρεντ Κούσνερ.

ΚΤ ΜακΦάρλαντ

Πρώην παρουσιάστρια του Fox News, η Κ.Τ ΜακΦάρλαντ είχε διοριστεί από τον Τραμπ αναπληρώτρια σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας. Ως άνθρωπος του Μάικλ Φλιν και μετά τη δική του αποπομπή, ήταν θέμα χρόνου η απομάκρυνση και της ίδιας. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ πρότεινε το διορισμό της στη θέση της πρεσβευτού των ΗΠΑ στη Σιγκαπούρη, κάτι που ανέβασε για άλλη μία φορά το πολιτικό θερμόμετρο στη Γερουσία. Αφού ως υφισταμένη του Φλιν, θεωρείτο εμπλεκόμενη στην έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ. Η ίδια αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητάς της, πριν από περίπου ένα μήνα.

Τζέιμς Κόμεϊ

Τον Μάιο του 2017, καρατομήθηκε ο Τζέιμς Κόμεϊ. Ο πρώην διευθυντής του FBI ήταν υπεύθυνος της έρευνας για το αν υπήρξαν διασυνδέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον που επηρέασαν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Στο κείμενο της κατάθεσής του ενώπιον της ειδικής επιτροπής της Γερουσίας, ο Κόμεϊ κατακεραύνωσε τον Τραμπ, λέγοντας πως είχε απαιτήσει την αφοσίωσή του, τον πίεζε να σταματήσει την έρευνα σε βάρος του πρώην Σύμβουλου Εθνικής Ασφαλείας, Μάικλ Φλιν αναφορικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ.


Μάικλ Ντάμπκι

Τον ίδιο μήνα ήρθε και η παραίτηση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Ντάμπκι, ο οποίος, όπως σημείωναν Αμερικανοί δημοσιογράφοι, δέχτηκε τα πυρά του προέδρου και των στενών συνεργατών του για τον ανεπαρκή επικοινωνιακό χειρισμό, ιδίως στον απόηχο της αποπομπής Κόμεϊ.

Γουόλτερ Σάουμπ

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Κυβερνητικής Δεοντολογίας, Γουόλτερ Σάουμπ υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Τραμπ, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Ο ίδιος είχε επικρίνει τον Τραμπ για τον τρόπο που προσπάθησε να διαχειριστεί ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων – που προέκυπτε από τη θέση του ως προέδρου των ΗΠΑ αλλά και δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Ο Τραμπ είχε αναθέσει τον έλεγχο του ομίλου του στου γιους του, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, αρνούμενος, όμως, να μεταβιβάσει το μερίδιό του, κάτι που ο Σάουμπ θεώρησε ανεπαρκές ως μέτρο δεοντολογίας.

Σον Σπάισερ

Λίγες ημέρες μετά, η παραίτηση του Σον Σπάισερ, ενός από τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης Τραμπ, αντανακλούσε την αναταραχή στα ενδότερα του Λευκού Οίκου. Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου που πλείστες φορές είχε δεχτεί τα πυρά δημοσιογράφων και κοινής γνώμης, εξέφρασε τη διαφωνία του στον πρόεδρο για τον διορισμό του Άντονι Σκαραμούτσι, ενός Νεοϋορκέζου χρηματιστή, στη θέση του νέου διευθυντή επικοινωνίας. Τον Σπάισερ διαδέχτηκε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο Σον Σπάισερ είχε βρεθεί, ουκ ολίγες φορές, στη δίνη σφοδρότατων επικρίσεων από τους δημοσιογράφους για «ψευδή και παραπλανητική πληροφόρηση» ενώ είχε γίνει ο αγαπημένος «πρωταγωνιστής» των σατιρικών εκπομπών - Πηγή Photo: EPA/JIM LO SCALZO

Μάικλ Σορτ

Δεύτερο «θύμα» του Σκαραμούτσι, μετά τον Σπάισερ, έγινε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Μάικλ Σορτ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του αφού ο «Μουτς», όπως τον αποκαλούσαν, τον είχε προειδοποιήσει πως θα απολυόταν. Η αποχώρηση του Σορτ ήταν κάποιου είδους «προειδοποίηση» στο επικοινωνιακό επιτελείο προς αποφυγή λαθών και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ράινς Πρίμπους

Ο Ιούλιος του 2017 αποδείχτηκε κρίσιμος για την ενότητα του βασικού πυρήνα των στενών συνεργατών του Τραμπ, ο οποίος απομάκρυνε τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του, Ράινς Πρίμπους. Η απόφασή του ελήφθη μετά την σκαιότατης σφοδρότητας επίθεση που εξαπέλυσε ο νέος διευθυντής επικοινωνίας, Άντονι Σκαραμούτσι κατά υψηλόβαθμων στελεχών και συνεργατών του Τραμπ, μεταξύ αυτών και κατά του Πρίμπους, τον οποίο χαρακτήρισε «παρανοϊκό σχιζοφρενή» και κατηγόρησε για διαρροές απόρρητων πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου των ΗΠΑ, ο Τραμπ έχασε την εμπιστοσύνη του στον Πρίμπους.

Άντονι Σκαραμούτσι

Τελικά, στις 31 Ιουλίου, μετά από μία συντομότατη θητεία μόλις δέκα ημερών στη διεύθυνση του γραφείου επικοινωνίας και τρεις «απώλειες» με την υπογραφή του, ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να απολύσει τον Άντονι Σκαραμούτσι. Λίγο η αλαζονεία που του προσήπταν οι άνθρωποι του Λευκού Οίκου, λίγο η «πεζοδρομιακή» γλώσσα που είχε χρησιμοποιήσει κατά στελεχών της διοίκησης, ο Σκαραμούτσι κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να μπει στο στόχαστρο ακόμη και του νέου προσωπάρχη, Τζον Κέλι, ο οποίος τον κάλεσε στο γραφείο του και του ανακοίνωσε την απόλυσή του.

Τζον Κέλι: Ο νέος «σερίφης» στον Λευκό Οίκο

Η θητεία του Σκαραμούτσι, αν και μόλις 10ήμερη, ήταν από τις πιο θυελλώδεις επί προεδρίας Τραμπ - Πηγή Photo: REUTERS/Jonathan Ernst

Στιβ Μπάνον

Μετά από τον ταραχώδη εκείνο Ιούλιο, η «καταιγίδα» εν μέσω θέρους δεν κόπασε. Σειρά είχε άλλο ένα προβεβλημένο στέλεχος, ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού, Στιβ Μπάνον. Ο πρώην διευθυντής του ακροδεξιού Breitbart – στο οποίο επέστρεψε μετά την απόλυσή του και απομακρύνθηκε λίγους μήνες μετά – όχι μόνο είχε κατηγορηθεί για «διαρροές» και «υπονόμευση» του ίδιου του προέδρου στο θέμα της Βόρειας Κορέας αλλά είχε συγκρουστεί με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου και μέλη της οικογένειας Τραμπ.

Σεμπάστιαν Γκόργκα

Λίγο μετά τον Μπάνον, σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο Σεμπάστιαν Γκόργκα, ένας από τους συμβούλους του προέδρου σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Ο 46χρονος ήταν μία αμφιλεγόμενη φιγούρα στην ομάδα του προέδρου. Προσωπικός φίλος του Στιβ Μπάνον και πρώην συντάκτης του Breitbart, κατηγορείτο για δεσμούς με ακροδεξιές οργανώσεις της Ευρώπης ενώ είχε προκαλέσει αίσθηση όταν δήλωσε πως «τα αρσενικά επέστρεψαν (στον Λευκό Οίκο)». Ήταν σφοδρός υπέρμαχος του αμφιλεγόμενου προεδρικού διατάγματος περί μετανάστευσης ενώ είχε δηλώσει πως «η βία είναι βασικό κομμάτι του Ισλάμ και πηγάζει από το Κοράνι».

«Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο μπορώ να σας υποστηρίξω, κ. Πρόεδρε, είναι εκτός Λευκού Οίκου», φέρεται να έγραψε, σύμφωνα με τη συντηρητική εφημερίδα The Federalist, ο Γκόρκα στην επιστολή παραίτησής του, όπου και εξέφραζε την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση στην κυβέρνηση - Πηγή Photo: REUTERS/Joshua Roberts

Τομ Πράις

Η «μεγάλη ζωή» έχει και το τίμημά της – όπως θα μπορούσε να υποδηλώνει και το ίδιο το επίθετο του αποπεμφθέντος υπουργού Υγείας. Πέραν της αποτυχίας του να επιβάλλει την κατάργηση του Obamacare – δέσμευση που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην προεκλογική εκστρατεία Τραμπ – οι μετακινήσεις του με πολυτελή ιδιωτικά αεροσκάφη ήταν μία επιλογή που «πρόδωσε» τον Τομ Πράις, οδηγώντας τον πρόεδρο να εκφράσει δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για τον υπουργό του, αξιώνοντας την παραίτησή του.

Ντίνα Πάουελ

Μετά από περίπου δύο μήνες σχετικής πολιτικής «νηνεμίας», στις αρχές Δεκεμβρίου υπέβαλε την παραίτησή της η αναπληρώτρια σύμβουλος του προέδρου σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Ντίνα Πάουελ. Όπως τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, επρόκειτο για «ειλημμένη» απόφαση, αφού η Πάουελ ανέκαθεν σκόπευε να παραμείνει στη θέση αυτή για ένα χρόνο κι έπειτα θα επέστρεφε στο σπίτι της, στη Νέα Υόρκη.

Ομαρόσα Μάνιγκολτ

Πρώην σταρ του «The Apprentice», η 44χρονη Ομαρόσα Μάνιγκολτ υπέβαλε την παραίτησή της για να «κυνηγήσει άλλες ευκαιρίες». Ακόμη κι αν δεν παραιτείτο, ωστόσο, πιστεύεται πως δε θα μακροημέρευε στον Λευκό Οίκο καθώς ο Τζον Κέλι, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου – επονομαζόμενος και «σερίφης» – την είχε συμπεριλάβει ήδη από τον Σεπτέμβρη σε μία λίστα «ακατάλληλων βοηθών» (no-fly list).

Η 44χρονη Μάνιγκολτ (εδώ στο κέντρο, μεταξύ της σημερινής υπεύθυνης Τύπου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς και της συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ) ήταν από τους ανθρώπους που, όπως έκρινε ο Τζον Κέλι, δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχουν σε σοβαρές συζητήσεις - Πηγή Photo: EPA/JIM LO SCALZO

Ρικ Ντίαρμπορν

Ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρικ Ντίαρμπορν αποχώρησε από τη «Δυτική Πτέρυγα», για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Άντριου ΜαΚέιμπ

Ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI παραιτήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, εν μέσω έντονων επικρίσεων από τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικανούς για παραπλάνηση του υπουργείου Δικαιοσύνης σε σχέση με έρευνα για το ίδρυμα Κλίντον. Ο ίδιος βρισκόταν σε αναγκαστική άδεια μέχρι να τεθεί σε ισχύ η συνταξιοδότησή του, στις 18 Μαρτίου. Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς αποφάσισε να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του ούτε δύο 24ωρα πριν την επίσημη συνταξιοδότησή του - στερώντας του μ'αυτόν τον τρόπο την πλήρη σύνταξη. Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του, κατηγορώντας τον για στενές σχέσεις με τον τέως διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, για «συμπάθεια» προς τους Δημοκρατικούς αλλά και για δεσμούς της συζύγου του με πρόσωπο του περιβάλλοντος Κλίντον.

Ρομπ Πόρτερ

Μπορεί να έκανε δεκτή την παραίτηση του ανώτερου συμβούλου του, Ρομπ Πόρτερ, ωστόσο, δημοσίως ο Ντόναλντ Τραμπ τού παρείχε στήριξη, ευχόμενος ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του, παρότι ο πρώην συνεργάτης του είχε κατηγορηθεί από τις δύο πρώην συζύγους του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μία πρώην σύζυγος του Πόρτερ τον είχε κατηγορήσει για απόπειρα στραγγαλισμού αλλά και για άγριο ξυλοδαρμό της, η άλλη για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση. Ο ίδιος κατήγγειλε «ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής του» - Πηγή Photo: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ρέιτσελ Μπραντ

Το νούμερο 3 στην ιεραρχία του υπουργείου Δικαιοσύνης υπέβαλε την παραίτησή της, μετά από μόλις εννέα μήνες στο υπουργείο και πλήθος επιθέσεων από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους ανθρώπους του. Βρισκόταν αμέσως μετά τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Ροντ Ροζενστάιν στην εποπτεία της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ για ενδεχόμενο ρωσικό «δάκτυλο» στις αμερικανικές εκλογές.

Χόουπ Χικς

Πρώην μοντέλο, συνεργάτιδα της Ιβάνκα Τραμπ, από τις μακροβιότερες συμβούλους του προέδρου και τους τελευταίους μήνες διευθύντρια επικοινωνίας, η 29χρονη Χόουπ Χικς ανακοίνωσε την παραίτησή της αιφνιδίως και χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, φέρεται να παραδέχτηκε πως κατά καιρούς είπε μερικά «αθώα ψέματα» για λογαριασμό του προέδρου, ποτέ όμως κάτι ψευδές σε σχέση με την έρευνα για τη Ρωσία. Όπως δήλωσε πηγή στο CNNi, ο Τραμπ, έξαλλος από τη δήλωση αυτή, την επέπληξε αυστηρά: «Πώς μπόρεσες να είσαι τόσο ηλίθια;», φέρεται να της είπε. Η Χικς είχε δεχτεί τη μήνιν του προέδρου και για τους χειρισμούς της στο θέμα τού Ρομπ Πόρτερ.

Γκάρι Κον

Με το «καλημέρα» τού Μαρτίου ο «χορός» παραιτήσεων και απολύσεων συνεχίστηκε. Σειρά είχε ο Γκάρι Κον, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας, ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ που εγκρίθηκε το 2017 και πολέμιος των τάσεων προστατευτισμού στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs διαφώνησε στην εξαγγελθείσα απόφαση του Τραμπ να επιβάλλει δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο. Πρόσωπα του στενού του κύκλου δεν κρατούσαν μυστική την δυσαρέσκειά του και την πρόθεσή του να αποχωρήσει…

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Κον εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον πρόεδρο, ο οποίος από την πλευρά του επίσης ευχαρίστησε τον πρώην συνεργάτη του για την «αφοσίωση» με την οποία «υπηρέτησε τον αμερικανικό λαό» -EPA/Chris Kleponis / POOL

Τζον ΜακΈντι

Στις 13 Μαρτίου αποπέμφθηκε και, μάλιστα, με θόρυβο ο Τζον ΜακΈντι, προσωπικός σύμβουλος και από τους παλιότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο 27χρονος πρώην παίκτης του NFL οδηγήθηκε στην έξοδο, πριν καν προλάβει να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα. Λόγος της «καρατόμησής» του – η οποία δεν θα είχε περάσει στα «ψιλά» αν δεν ακολουθούσε η αποπομπή του Ρεξ Τίλερσον – φέρεται να στάθηκε το κάθε άλλο παρά καθαρό οικονομικό προφίλ του.

Σε βάρος του 27χρονου διενεργείται έρευνα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας για «σοβαρά οικονομικά αδικήματα». Παρότι δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για τη φύση των κατηγοριών που του αποδίδονται, κάποιες πηγές κάνουν λόγο για «κενά» στη φορολογική του δήλωση αλλά και «εθισμό στον διαδικτυακό τζόγο» - REUTERS/Jonathan Ernst

Προφανώς, η ασταμάτητη «διαρροή» στελεχών της αμερικανικής διοίκησης δεν μπορεί παρά να προκαλεί πονοκέφαλο στον Λευκό Οίκο, εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου. Γι’αυτό και προ μερικών εβδομάδων, ζητήθηκε από συμβούλους, βοηθούς, συνεργάτες στον Λευκό Οίκο να ενημερώσουν αν προτίθενται να εγκαταλείψουν για κάποιο λόγο τη θέση τους, ώστε να στελεχωθούν εγκαίρως οι κενές θέσεις και να αποφευχθούν τυχόν δυσλειτουργίες που ενδεχομένως αποδειχτούν πολιτικά επιζήμιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης