ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τον τυφώνα Κοπού, μεγάλες πλημμύρες πλήττουν τη χώρα

REUTERS/Harley Palangchao

Συνεχίζει και σήμερα το καταστροφικό του πέρασμα από τις Φιλιπίννες ο τυφώνας Κοπού, στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους της χώρας με 16 ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί και χωριά να έχουν εξαφανιστεί.

Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται και 7 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ενός πορθμείου.
Η κυβέρνηση ωστόσο αναμένει ο απολογισμός των θυμάτων να αυξηθεί όσο αποκαθίσταται το δίκτυο επικοινωνίας με τα χωριά που έχουν πληγεί περισσότερο και αποκαλύπτεται η κατάσταση που επικρατεί εκεί, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επιπλέον περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το BBC, έχει επιστρατευτεί ο στρατός για να βοηθήσει κατοίκους που έχουν παγιδευτεί στις σκεπές αλλά υπάρχουν δυσκολίες στην προσπάθεια για πρόσβαση σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Ο τυφώνας έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία της τροπικής καταιγίδας από την μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση του φαινομένου.

Ωστόσο, η αντίστοιχη υπηρεσία στις Φιλιππίνες χαρακτηρίζει το φαινόμενο ως τυφώνα.

Είναι ενδεικτικό ότι το νερό σε περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση δυο ωρών από τη βόρεια Μανίλα έχει φθάσει τα 50 εκατοστά.

Σήμερα ο τυφώνας πλήττει τις βορειοδυτικές ακτές της Λουζόν και η ταχύτητα των ριπών ανέμου έχει μειωθεί στα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, ο Κοπού προβλέπεται να απομακρυνθεί προς τα ανατολικά την Τετάρτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης