Βέλγιο: Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο η δίκη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ
Η δίκη του μοναδικού εν ζωή τρομοκράτη της επίθεσης στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αναβλήθηκε για τις 5 Φεβρουαρίου.
Ο μαροκινής καταγωγής Γάλλος υπήκοος, Αμπντεσλάμ μετά την επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε 130 άτομα, βρέθηκε στις Βρυξέλλες όπου κρυβόταν επί μήνες μέχρι να συλληφθεί τον Μάρτιο του 2016.
Τέσσερις ημέρες πριν τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε η αιματηρή επίθεση στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, για την οποία θα καθίσει στο εδώλιο ο Αμπντεσλάμ.
Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Δεκεμβρίου, όπως ο τρομοκράτης προσέλαβε νέο δικηγόρο, ο οποίος ζήτησε χρόνο για να προετοιμαστεί για τη δίκη.
Σαλάχ Αμπντεσλάμ: Δύο χρόνια μετά, ο μακελάρης του Παρισιού κρατά το στόμα του κλειστό
Στο Βέλγιο ο Αμπντεσλάμ αντιμετωπίζει κατηγορίες περί οπλοχρησίας, οπλοκατοχής, απόπειρα δολοφονίας και τρομοκρατικές ενέργειες. Στη Γαλλία υπάρχει ακόμη ένας ογκωδέστατος φάκελος που περιμένει να ανοίξει στις δικαστικές αίθουσες.
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ: Ποιους δρόμους άνοιξαν οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη: Οι «κόκκινες γραμμές» και οι εκπρόσωποι στο τραπέζι του διαλόγου
09:32
Νέα μαρτυρία για τη 16χρονη Λόρα: Eθεάθη στη Βάρη - Τι ανέφερε ιδιοκτήτης καφετέριας (vid)
09:29
Νέα σελίδα στις σινοκαναδικές σχέσεις - Κρίσιμες επαφές στο Πεκίνο για Σι και Κάρνι
09:29
Το Filante είναι η νέα διεθνής ναυαρχίδα της Renault
09:21