ΚΟΣΜΟΣ

Ένας νεκρός και τουλάχιστον πέντε τραυματίες σε φεστιβάλ ζόμπι στις ΗΠΑ

Χάος δημιουργήθηκε στο Φορτ Μάγιερς της Φλόριντα στις ΗΠΑ, όταν σε φεστιβάλ δρόμου - παρέλαση με θέμα τα ζόμπι ξεκίνησαν οι πυρβολισμοί. 

Πλήθος κόσμου που είτε παρακολουθούσε το φεστιβάλ είτε συμμετείχε μασκαρεμένος άρχισε να ουρλιάζει και δημιουργήθηκε πανικός. Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στο ZombiCon.

"Έφτασαν άμεσα περιπολικά και ασθενοφόρα", είπε η Savannah Holden, η οποία παρακολουθούσε το σκηνικό από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου της.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Τέσσερις εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο Lee Memorial Hospital.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για τέσσερις τραυματίες, αλλά στη συνέχεια, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε ένας ακόμα ο οποίος όμως αρνήθηκε την ιατρική βοήθεια.

Ο νεκρός ονομάζεται Expavious Tyrell Taylor, 20 ετών από το Okeechobee της Φλόριντα, είπε ο αστυνόμος Victor Medico. Αστυνομικοί συλλέγουν και στοιχεία και συλλέγουν πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες.

Οι οργανωτές εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη

Το ZombiCon είναι ένα φεστιβάλ με μουσικές μπάντες και ντι τζέι στο κέντρο της πόλης και με τους ανθρώπους να έρχονται μασκαρεμένοι σε ζόμπι, ενώ συγκεντρώνει περίπου 20.000 κόσμο.

David Wolff - Patrick/Getty Images

Για να εισέλθει κανείς στον κυρίως χώρο, απλώς επιλέγει να περάσει από συγκεκριμένα σημεία, έξι τον αριθμό με αντάλλαγμα 5 δολάρια, ποσό το οποίο πηγαίνει στους "Pushing Daizies", την τοπική φιλανθρωπική οργάνωση καλλιτεχνών, η οποία διοργανώνει το φεστιβάλ.

David Wolff - Patrick/Getty Images

Οι διοργανωτές εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη "για το συνέβη στο φεστιβάλ μας".

"Θεωρούμε πολύ σοβαρή υπόθεση την ασφάλεια όλων και λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία μας. Προσλαμβάνουμε ιδιωτική ασφάλεια και έχουμε συννενοηθεί με την αστυνομία για το φεστιβάλ μας", είπαν σε ανάρτησή τους στο Facebook.

"Οι προσευχές μας είναι για τα μέλη των οικογενειών και τους πολίτες που βρέθηκαν στο συμβάν".

Πηγή: Deadly shooting sparks panic at ZombiCon event in Fort Myers, Florida

By Jethro Mullen and Joe Sutton, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης