Ιταλία: 24 χρόνια κάθειρξη σε δύο Αφγανούς για τη δολοφονία Ιταλίδας δημοσιογράφου

Σε 24 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε την Τετάρτη το κακουργιοδικείο της Ρώμης τους δυο Αφγανούς Μαμούρ και Ζαρ Ζαν για τη δολοφονία της Ιταλίδας δημοσιογράφου Μαρία Γκράτσια Κουτούλι, η οποία σκοτώθηκε σε ενέδρα στο Αφγανιστάν, κοντά στην Καμπούλ, στις 19 Νοεμβρίου του 2001.
Εκτός από την Ιταλίδα δημοσιογράφο, που καταγόταν από την Σικελία, έπεσαν θύματα ληστείας και δολοφονήθηκαν και άλλοι τρεις συνάδελφοί της -ο Ισπανός Χούλιο Φούντες, ο Αυστραλός Χάρι Μπάρτον και ο Αφγανός Χαζιζουλάχ Χαϊντάρι-, οι οποίοι ταξίδευαν με την ίδια αυτοκινητοπομπή.
Οι δυο καταδικασθέντες βρίσκονται έγκλειστοί σε σωφρονιστικό ίδρυμα του Αφγανιστάν, όπου εκτίουν, για την δολοφονία αυτή, ποινές κάθειρξης 16 και 18 ετών. Η εισαγγελέας της Ρώμης Νάντια Πλάστινα είχε ζητήσει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 30 ετών.

Σε κινητοποιήσεις καλεί το κόμμα της Λεπέν - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δικαστική απόφαση
20:03
Η απάντηση της Κομισιόν για το σχέδιο των ΗΠΑ για επιβολή δασμών 50% στο ρωσικό πετρέλαιο
19:56
Προειδοποίηση Μαρουσάκη για την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες - Τι θα συμβεί στην Αττική
19:50
Κακοκαιρία: Κλειστά την Τρίτη (1/4) όλα τα σχολεία στη Ρόδο
19:42