Σουλτς: Η Ευρώπη χρειάζεται έναν κοινό υπουργό Οικονομικών
Λίγο πριν την κρίσιμη τετραμερή συνάντηση στη Γερμανία, που ίσως κρίνει το μέλλον της επόμενης μέρας στη χώρα, ο πρόεδρος του SPD, Μάρτιν Σουλτς, τόνισε πως η Ευρώπη χρειάζεται έναν υπουργό Οικονομικών, καθώς και έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης για να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις.
Αύριο, Πέμπτη, ο Σουλτς θα συναντηθεί με την ηγέτιδα του CDU, Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του CSU, Χορστ Ζεεχόφερ και τον πρόεδρο της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ για να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη κυβέρνηση.
«Αν θέλουμε η Ευρώπη να παραμείνει ισχυρή μακροπρόθεσμα, τότε πρέπει επίσης να της δώσουμε τη δυνατότητα να δρα και να εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι βλέπουν μια απτή διαφορά στη ζωή τους», δήλωσε σε επιχειρηματικό συνέδριο ο επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η Ευρώπη χρειάζεται έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης για περισσότερες επενδύσεις και έναν κοινό ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, δήλωσε ο Σουλτς αναφερόμενος στις προτάσεις του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.
Ισπανία: Πρώην υπάλληλοι του Χούλιο Ιγκλέσιας τον κατηγορούν για βιασμούς
18:11
Ζαχάροβα: «Απαράδεκτες οι απειλές της Ουάσινγκτον προς το Ιράν»
18:00
Borodin Quartet - Το ιστορικό Κουαρτέτο επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17:54
Έξι νεκροί από τις σφοδρές βροχές στη Λωρίδα της Γάζας - Ανάμεσά τους κι ένα παιδί ενός έτους
17:46