ΚΟΣΜΟΣ

Οι Κινέζοι στην Ανταρκτική: Ξεκινά η 34η ερευνητική αποστολή στον Νότιο Πόλο (infographic)

EPA/FELIPE TRUEBA/φωτογραφία αρχείου

Το κινεζικό ερευνητικό παγοθραυστικό πλοίο «Xuelong» θα αναχωρήσει την Τετάρτη για την 34η ερευνητική αποστολή των Κινέζων στην Ανταρκτική.

Στο σκάφος θα επιβαίνει μια ομάδα 334 ατόμων, σύμφωνα με τον Γιανγκ Χουιγκέν, επικεφαλής του Κινεζικού Ινστιτούτου Ερευνών των Πόλων και αρχηγού της ομάδας.

Η ερευνητική ομάδα θα ολοκληρώσει ένα ταξίδι 36.000 ναυτικών μιλίων και αναμένεται να επιστρέψει στη Σανγκάη τον Απρίλιο του 2018. Η 34η αποστολή θα πραγματοποιήσει μια σειρά από έρευνες, περιλαμβανομένων των προκαταρκτικών εργασιών για την κατασκευή του πέμπτου σταθμού της Κίνας στην Ανταρκτική, που θα λειτουργεί ως ερευνητική βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα μπορεί να διεξάγει ανεξάρτητα πολλές ερευνητικές αποστολές στην ήπειρο.

Οι αποστολές και οι έρευνες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Κινεζικής Αρκτικής και Ανταρκτικής Διοίκησης (CAA).


Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για την 34η ερευνητική αποστολή στον Νότιο Πόλο/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημοσιογραφική επιμέλεια: Βασ. Κοριμέντζας

Η Κίνα έχει ήδη δημιουργήσει τέσσερις σταθμούς στην Ανταρκτική, τον «Great Wall» στο νησί King George, στη δυτική Ανταρκτική, στις 20 Φεβρουαρίου 1985, τον «Zhongshan» που βρίσκεται στους λόφους Larsemann, στην ανατολική Ανταρκτική, ο οποίος χτίστηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1989, τον σταθμό «Kunlun» (27 Ιανουαρίου 2009), που βρίσκεται στο "Dome A", την υψηλότερη θέση στην Ανταρκτική και το «Taishan Camp» που άρχισε τη λειτουργία του στις 8 Φεβρουαρίου 2014 στην περιοχή Princess Elizabeth Land, στην Ανταρκτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης