ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκαν φάκελοι με άσπρη σκόνη σε τζαμί των Βρυξελλών

Βρέθηκαν φάκελοι με άσπρη σκόνη σε τζαμί των Βρυξελλών
Πυροσβεστικά και ομάδες εξουδετέρωσης χημικών όπλων έξω από το Μεγάλο Τέμενος στις Βρυξέλλες REUTERS/Francois Lenoir

Πυροσβεστικά και ομάδες εξουδετέρωσης χημικών όπλων έσπευσαν σε μεγάλο τζαμί των Βρυξελλών, κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την ανακάλυψη ύποπτης σκόνης στο χώρο, η οποία ενδέχεται να είναι σκόνη άνθρακα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου είδαν περίπου δώδεκα οχήματα άμεσης δράσης, έξω από το Ισλαμικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Βελγίου, στις μεγάλες εγκαταστάσεις του ινστιτούτου, στο οποίο υπάρχει και ένα τέμενος, σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι δέχτηκαν κλήση από το τζαμί, από έναν άνθρωπο που είπε ότι νομίζει ότι βρήκε σκόνη άνθρακα και ειδοποιήθηκαν αμέσως οι ειδικές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι είναι η σκόνη.

Τα βελγικά μέσα μετέδωσαν ότι βρέθηκαν φάκελοι με άσπρη σκόνη.

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου από Βέλγους και Γάλλους τζιχαντιστές, υπήρξαν αρκετές απειλές κατά τζαμιών που επισκέπτονται καθημερινά μισό εκατομμύριο μουσουλμάνων, από πολλές πλευρές, μεταξύ των οποίων και μια άγνωστη ομάδα που αυτοαποκαλείται «Χριστιανικό Κράτος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ