Μυστήριο με Ιταλίδα που αιμορραγεί από πρόσωπο και χέρια
Μυστήριο αποτελεί η περίπτωση 21χρονης Ιταλίδας, η οποία εμφανίστηκε σε ιατρείο χωρίς κάποια πληγή στο δέρμα της και ανάφερε πως εδώ και χρόνια ματώνει είτε από το πρόσωπο, είτε από τις παλάμες της.
Η 21χρονη αιμορραγεί ενώ κοιμάται ή ενώ γυμνάζεται και η αιμορραγία διαρκεί από ένα έως και πέντε λεπτά. Φαίνεται πως η ένταση της αιμορραγίας εξαρτάται από το άγχος της.
Σύμφωνα με τους δύο γιατρούς που ανέλαβαν την περίπτωση, η γυναίκα έχει επηρεαστεί σε πολλούς τομείς από το πρόβλημα που βιώνει τα τελευταία τρία χρόνια. «Η ασθενής μας έχει απομονωθεί κοινωνικά διότι ντρέπεται για την αιμορραγία και σύμφωνα με αναφορά της ίδιας, έχει αναπτύξει συμπτώματα κατάθλιψης και κρίσης πανικού».
Σε ένα πρώτο στάδιο της χορήγησαν αγχολυτικά αλλά η αιμορραγία συνεχίστηκε. Μετά από πολλές εξετάσεις ώστε να βεβαιωθούν πως η νεαρή γυναίκα δεν έλεγε ψέματα, διαγνώστηκε με αιματοΐδρωση, η οποία είναι μια σπάνια πάθηση κατά την οποία ο εκάστοτε ασθενής αντί για ιδρώτα, εκκρίνει αίμα. Έτσι, οι γιατροί της χορήγησαν προπρανολόλη (φαρμακευτική ουσία που ρυθμίζει την πίεση) και κατάφεραν να μειώσουν την αιμορραγία αλλά όχι να την εξαλείψουν.

theguardian.com / CMAJ
Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αναφερθεί περίπου 24 παρόμοια περιστατικά. Στην πλειοψηφία τους αφορούν γυναίκες ή παιδιά που παρουσίαζαν αιμορραγία συνήθως μετά από κάποια κακή εμπειρία, όπως κάποιο βίαιο περιστατικό. Βέβαια, σε όλες τις περιπτώσεις η πάθηση διήρκησε από έναν μήνα έως και τέσσερα χρόνια.
Για πρώτη φορά έπειτα από 50 και πλέον χρόνια οι ΗΠΑ κατέγραψαν το 2025 αρνητική καθαρή μετανάστευση
17:47
Λύκος περπατάει ανάμεσα σε σπίτια στο Χαϊδάρι: Οδηγίες του Δήμου προς τους πολίτες(vid)
17:37
Επιτεύχθηκε συμφωνία για τη σύνθεση της 15μελούς επιτροπής τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας
17:26
Εξαφάνιση 16χρονης: Μαθητές την προσέγγισαν στου Ζωγράφου - «Της μιλήσαμε, αλλά εκείνη έφυγε» (vid)
17:14