FOCUS

Resurrection: Ο Έλληνας επιμένει να δημιουργεί στα χρόνια της κρίσης

Vimeo

Πόσο εύκολη είναι η προσπάθεια ανακάλυψης καινούργιων πτυχών του εαυτού μας; Τι σημαίνει η «ανάσταση» στην προσωπικότητα και την ζωή του κάθε ανθρώπου; Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να ξεφύγουμε από τα «νύχια» της μετριότητας και να δούμε τη ζωή μας με μια πιο δημιουργική ματιά;

Στο βίντεο «Resurrection», ο δημιουργός του και παράλληλα συνθέτης του ομώνυμου κομματιού Αιμίλιος Τάκας σε συνεργασία με τον διευθυντή φωτογραφίας Σταύρο Τσιατά και την χορογράφο-χορεύτρια Λιλλύ Κουτσανδρέα προσπαθούν να δείξουν πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να πιστέψει κανείς στον εαυτό του και τις δυνάμεις που κρύβει βαθιά μέσα του, μέσα από μια χορογραφία αυτοσχεδιασμού σύγχρονου χορού ντυμένη με ορχηστρικές μελωδίες.

Η έμπνευση του project Resurrection ήρθε όταν διάβασα το ποίημα No Leaders, Please του Charles Bukowski. Το ποίημα μιλάει για το πώς πρέπει να διαμορφώνουμε και να ανακαθορίζουμε τους εαυτούς μας, γιατί η ζωή είναι δική μας και τόσο η ιστορία της όσο και το παρόν της ανήκει μόνο σε εμάς. Λόγια τα οποία αν καταφέρουμε να κάνουμε πράξη, θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι προσπαθώντας να ανακαλύπτουμε συνέχεια νέες πτυχές του εαυτού μας, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε στο τι λένε ή ορίζουν οι άλλοι για εμάς.Τα γυρίσματα του βίντεο πραγματοποιήθηκαν μέσα στο κέντρο της Αττικής, στο άλσος της Νέας Σμύρνης. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο χώρο διότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνει ένας άνθρωπος restart και να ανακαθορίσει όλο του το είναι, είναι μέσω της επαφής του με τη φύση. Επιπλέον, θέλαμε να δείξουμε στο κοινό πως ακόμα και μέσα στην Αθήνα υπάρχουν αρκετές οάσεις δροσιάς και πράσινου που βρίσκονται δίπλα μας και πολλές φορές δεν τις αξιοποιούμε όπως θα έπρεπε μέσα στην καθημερινότητα μας, αναφέρει στο CNN Greece ο Αιμίλιος Τάκας.

Από την πλευρά της η Λιλλύ Κουτσανδρέα μας είπε: Όταν άκουσα για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μουσικό θέμα αφέθηκα στις εικόνες που μου έφερνε αυθόρμητα στο μυαλό και στα συναισθήματα που αυτές μου δημιουργούσαν: ελευθερία-ψυχική ανάταση-αγώνας της ψυχής να φτάσει πιο κοντά στην αρχική της "μορφή". Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι ήθελα να δουλέψω με αυτοσχεδιασμό έναντι μιας δομημένης χορογραφίας, γιατί το σώμα μας πάντα μάς μιλάει, αρκεί να το ακολουθήσουμε και να ανακαλύψουμε την αλήθεια του. Μια τόσο εσωτερική δουλειά, φορτισμένη συναισθηματικά μόνο με ένα φυσικό περιβάλλον, θα μπορούσε να πλαισιωθεί, ώστε να αναδείξει τη φύση του ανθρώπου, την αγνότητα και την ελευθερία της ψυχής. Μακάρι να μπορούσα να εκφράσω με λέξεις όλα αυτά που ανακάλυψα και βίωσα μέσα από αυτό το ταξίδι. Αλλά αυτό είναι και το μεγαλείο της τέχνης ... να εκφράζεσαι χωρίς να μιλάς.

Resurrection from Emilio Takas on Vimeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης