Νέα μέθοδος αντιμετώπισης των ινομυωμάτων προσελκύει ασθενείς απο το εξωτερικό
Τα ινομυώματα μεταξύ άλλων προκαλούν αιμορραγίες, κοιλιακά άλγη ενώ συχνά δημιουργούν και προβλήματα γονιμότητας σε γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.
Αν δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή οι ασθενείς αναγκάζονται να βρεθούν στο τραπέζι του χειρουργείου προκειμένου τα ινομυώματα να αφαιρεθούν είτε λαπαροσκοπικά είτε με ανοικτό χειρουργείο.
Εδώ και λίγες ημέρες όμως εφαρμόζεται στη χώρα μας μια νέα αναίμακτη μέθοδος.
Με την βοήθεια ενός μηχανήματος τελευταίας τεχνολογίας οι γιατροί μπορούν να απαλλάξουν τις γυναίκες από τους όγκους γρήγορα και εύκολα.
«Με αυτό το μηχάνημα θα μπορούμε να παγώνουμε τον όγκο και έτσι οι γυναίκες να απαλλάσσονται από τα ινομυώματα. Δεν είναι τόσο σημαντικό το μέγεθος σε ένα ινομύωμα αλλά η θέση διότι αν είναι ένα μικρό ινομύωμα μέσα στο ενδομήτριο μπορεί να κάνει αιμορραγία μεγάλη και να δημιουργήσει πρόβλημα τεκνοποίησης» λέει στο CNN Greece ο Κωνσταντίνος Πάντος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.
Η μέθοδος αυτή έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε ινομυώματα μικρού και μεσαίου μεγέθους. Για τα μεγαλύτερα ινομυώματα δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς ενδείξεις.
πηγή: CNN Greece
Ας δούμε πως λειτουργεί αυτό το μηχάνημα. Με την βοήθεια του υπερήχου οι γιατροί εντοπίζουν τον όγκο και κατευθύνουν την βελόνα του μηχανήματος πάνω σε αυτόν. Στη συνέχεια εγχύουν υγρό άζωτο έτσι το ινομύωμα παγώνει και συρρικνώνεται.
πηγή: CNN Greece
Το μηχάνημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην αντιμετώπιση των όγκων στο μαστό.
Πριν να εφαρμοστεί όμως αυτή η νέα μέθοδος όπως εξηγεί στο CNN Greece, ο μαστολόγος Γιώργος Παπάζογλου, γίνεται τοπική αναισθησία στην ασθενή και αφαιρείται τμήμα του ιστού προκειμένου να γίνει βιοψία.
πηγή: CNN Greece
Αν τα αποτελέσματα δείξουν ότι πρόκειται για κακοήθεια τότε οι γιατροί διαχέουν υγρό άζωτο όχι μόνο πάνω στο όγκο αλλά και στη γύρω περιοχή.
Ιατρικός Τουρισμός
Η Ελλάδα αποτελεί προορισμό για πολλά ζευγάρια που θέλουν να τεκνοποιήσουν αλλά δεν έχουν βρει λύση στη χώρα τους.
«Έρχονται κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκεκριμένα από την Αγγλία, από την Γερμανία αλλά και από Ηνωμένες Πολιτείες από την Αυστραλία, από την Αφρική ενώ τελευταία επικοινώνησαν από την Μογγολία» λέει στο CNN Greece ο Κωνσταντίνος Πάντος.
Τώρα και με τις νέες μεθόδους που έχουν προστεθεί στην φαρέτρα των ελλήνων γιατρών η χώρα μας γίνεται ακόμη πιο ελκυστική στο εξωτερικό.
Μέσα από μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων ο Γιώργος Πατούλης, με την ιδιότητα του επικεφαλής του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και με την βοήθεια των ελλήνων ομογενών προσπαθεί να επικοινωνήσει στους πολίτες των ξένων χωρών ότι οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στην Ελλάδα είναι υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα το κόστος είναι αρκετά πιο χαμηλό σε σχέση με άλλες χώρες.
Η αρχή της προσπάθειας αυτής έγινε στη Νέα Υόρκη και συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες στο Μόντρεαλ.
Αυτή την φορά από τον μακρινό Καναδά ο Γιώργος Πατούλης θα ανακοινώσει κάτι πολύ σημαντικό, την δημιουργία ενός φορέα που στόχο έχει την συνεργασία των Ιατρικών Συλλόγων των Ομογενών με τους Ιατρικούς Συλλόγους της Ελλάδας.
Μέσα από αυτόν θα μπορούν οι επιστήμονες να ενημερώνονται για τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα, να δίνονται υποτροφίες σε έλληνες φοιτητές της ιατρικής, να δίνονται κατευθύνσεις σε έλληνες ασθενείς που θέλουν να πάνε στο εξωτερικό αλλά και στους ξένους που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.
Ο τελικός στόχος όμως είναι ένας! Η Ελλάδα να κατακτήσει την κορυφή στον ιατρικό τουρισμό, να ανοίξουν θέσεις εργασίας και να επιστρέψουν στην χώρα λαμπροί νέοι επιστήμονες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό.