EDITORIAL

Συγκρούσεις προαναγγέλει η κυβέρνηση για να "ξεχαστούν" τα μέτρα

Η νέα ψηφιακή τηλεοπτική εποχή Getty Images

Θρυαλλίδα πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων αποτελεί το ασφαλιστικό αλλά και το συνολικότερο πακέτο μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση έως τα τέλη του χρόνου, κάτι που υποχρεώνει το Μαξίμου να επιταχύνει και να αναδείξει θεσμικές παρεμβάσεις με συγκρούσεις στα μέτωπα της διαφθοράς και της διαπλοκής. 

Δεν είναι τυχαίο και προφανώς εντάσσεται σε πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό ότι την ώρα που θα δίνεται σε δημόσια διαβούλευση μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός θα βγάζουν στον αέρα το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι βαθύτατα πολιτική και όπως εκτιμούν πολλοί συνδυάζεται με κινήσεις αντιμετώπισης της διαφθοράς. Η δίωξη κατά της κ. Σαββαΐδου για θέμα που συνδέεται με "διαπλεκόμενες" διευθετήσεις ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι αποτελεί σύμπτωση.

Στην πυρά θα πέσουν πολλοί ακόμη -εάν εμπλέκονται σε σκάνδαλα καλώς να συμβεί- προκειμένου να αναδειχθεί η πολυδαίδαλη και πολυπλόκαμη συσχέτιση στελεχών του κρατικού μηχανισμού με τα ποικιλώνυμα συμφέροντα.

Το επόμενο στάδιο είναι η σύγκρουση με μεγαλοφοροφυγάδες και επιχιερηματίες που αναδείχθησαν και μεγαλούργησαν με μίζες, κλέβοντας τον ιδρώτα των πολιτών, με υπερτιμολογημένα και αμφιβόλου ποιότητας έργα.

Το έργο με τους Μπαϊρακτάρηδες και τους νταβατζήδες έχει ξαναπαιχτεί και το μόνο που επιτεύχθηκε ήταν η χώρα και η κοινωνία να μείνουν πίσω για 1,5 χρόνο αφού σπαταλήθηκε πολιτικό και οικονομικό κεφάλαιο σε αυτή την προσπάθεια.

Το ζητούμενο αυτή τη φορά εκτός των προθέσεων, που θα αποδειχθεί εάν είναι πραγματικές, είναι να ρυθμιστεί το άναρχο τοπίο προς όφελος όχι της πολιτικής και κομματικής νομενκλατούρας αλλά προς όφελος της κοινωνίας και της δημόσιας σφαίρας, των εργαζομένων και των επιχειρηματιών που επενδύουν.

Ή διαφορετικά να φύγουν τα γαλάζια και πράσινα τζάκια για να φτιαχτούν τα κόκκινα, που θα είναι και πάλι μία από τα ίδια αλλά με επίγευση αριστερής πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης