ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα παιδιά και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολίων

INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολλές φορές ακούμε πως παιδιά, έφηβοι σκαρφίζονται διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να εισέλθουν σε χώρους εστίασης, καφέ, μπαρ και κλαμπ χωρίς να έχουν κάνει εμβόλιο αλλά με δανεικά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Παιδιά ηλικίας 16,17,20,21 ετών μπαίνουν σε κλειστούς χώρους με πιστοποιητικά που τα δανείζονται από άλλους και δυστυχώς κανείς δεν μιλάει. Με πιστοποιητικά που είναι πλαστά στην ουσία και δεν αντιδρά ουδείς.

Ούτε κόμματα, ούτε κυβέρνηση, ούτε αντιπολίτευση ούτε κανένας θεσμικός φορέας. Και γιατί δεν βγαίνει κανείς από τα κόμματα να μιλήσει; Γιατί, πολύ απλά, ξέρουν από τις δημοσκοπήσεις ότι οι νέοι τούς έχουν γυρίσει την πλάτη και αν παρέμβουν, τότε θα χάσουν ακόμη και αυτές τις ψήφους.

Μιλάμε για στρουθοκαμηλισμό! Να μην πω υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Αφού δεν μιλάνε όλοι αυτοί οι θεσμικοί παράγοντες τότε κάποιοι πρέπει να μιλήσουν να κάνουν έκκληση σε αυτά τα παιδιά που προσεγγίζουν τη ζωή με ανορθόδοξο τρόπο. Πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μας αυτά τα παιδιά ευθεία στα μάτια και να μην τα λοξοκοιτάξουμε όπως κάνουν μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι της πολιτείας και να τους πούμε ότι η ζωή δεν είναι παγαποντιά και έτσι πρέπει να λειτουργούν. Δεν μπορεί να παίζουμε με αυτά τα θέματα όταν καθημερινά έχουμε 7 χιλιάδες κρούσματα που το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν.

Στην πραγματικότητα έχουμε αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται;

Βλέπουμε τα νέα αυτά παιδιά να μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό, να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας με πλάγιο τρόπο. Να μην μιλάνε ευθέως αλλά να σκέπτονται πάντα τον ανορθόδοξο τρόπο συμπεριφοράς. Να σκέφτονται κουτοπόνηρα.

Είναι φαινόμενο ιδιαίτερα ανησυχητικό, γιατί αν πεθάνει κάποιος δικός τους άνθρωπος από κορωνοϊό τότε αυτομάτως τα παιδιά αυτά στην ηλικία των 17 και των 18 θα γίνουν πιο σκληρά, θα περάσουν σε άλλη πίστα που θα σημαδέψει την υπόλοιπη ζωή τους και θα συμπεριφέρονται πιο εκδικητικά λέγοντας ως δικαιολογία ότι τους φταίει το σύστημα.

Η ζωή λοιπόν δεν είναι κουτοπονηριά για να μπορούμε να κοροϊδεύουμε προκειμένου να πιούμε τον καφέ μας με πλαστό πιστοποιητικό. Επομένως και εμείς μέσα από εδώ, από αυτή τη στήλη, κάνουμε έκκληση να τα κοιτάξουμε όλοι και να τους πούμε την αλήθεια, να τα αγκαλιάσουμε και τους δείξουμε το σωστό δρόμο γιατί αν αυτά τα παιδιά που σήμερα με δανεικά πιστοποιητικά θέλουν μέσω αυτού του τρόπου απλά να διασκεδάσουν, φανταστείτε τι θα γίνει όταν αυτή η σημερινή γενιά μαθημένη στον ανορθόδοξο τρόπο προσέγγισης της ζωής, έρθει στα πράγματα, αύριο μεθαύριο πως θα διαμορφωθεί η ελληνική κοινωνία τα επόμενα 10 χρόνια. Τουλάχιστον ζούγκλα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης