ΕΛΛΑΔΑ

Χαραλαμπογιάννη στο CNN Greece: Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη στο Δημόσιο

Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Στις καινοτομίες που πραγματοποιούνται στον δημόσιο τομέα και τα οφέλη που φέρνουν στους πολίτες αναφέρθηκε η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, μιλώντας στον Δημήτρη Πεφάνη και την κάμερα του CNN Greece, στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ.

Μάλιστα, η υφυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην τεχνητή νοημοσύνη και στον τρόπο που αλλάζει την καθημερινότητα και την εργασία όλων.

«Πλέον μπορούμε να αυτοματοποιούμε την επικοινωνία μας, τα έγγραφα μας» και πρόσθεσε πως είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στον χώρο της εργασίας.

Σε ότι αφορά ειδικότερα το Δημόσιο είναι ένας τομέας που «δεν πρέπει να μείνει πίσω». Όσον αφορά στο υπουργείο Εσωτερικών μάλιστα, σχολίασε πως τώρα «προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να υποδεχθούν όλη αυτή την καινούργια γνώση».

Μάλιστα όπως είπε «υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με την Google και τις πρώτες τρεις δράσεις που κάναμε συμμετείχαν 2.200 άτομα», τονίζοντας πως υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις φυσικά φέρνουν πολλαπλά οφέλη και για τον πολίτη.

Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών, η κ. Χαραλαμπογιάννη στάθηκε στην εφαρμογή της στοχοθεσίας στον Δημόσιο Τομέα, για πρώτη φορά το 2023. Η διαχείριση όλου αυτού του έργου έγινε με εργαλεία του ΑΙ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης