ΕΛΛΑΔΑ

Πέντζος στο CNN Greece: Στόχος μας να είμαστε πιο κοντά στη βάση της κοινωνίας

Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Στις δράσεις του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής» και στα επόμενά βήματα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δικτύου, Νικόλας Πέντζος, μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ.

«Σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενώσουμε την επιχειρηματικότητα με την κοινωνία και να κάνουμε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εις όφελος πολλών ανθρώπων. Ενώσαμε τους 6 κύριους επιχειρηματικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδος, κι όλοι μαζί φτιάξαμε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής με κύριο σκοπό την κινητοποίηση των επιχειρήσεων-μελών μας, σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» επισήμανε ο κ. Πέντζος.

Όπως εξηγεί, το 2014, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής υποστήριζε 20 ιδρύματα, ενδιάμεσους φορείς και συσσίτια. Σήμερα, το 2024, είναι πάνω από 100 και επιπλέον δήμοι και περιφέρειες. «Πλέον υποστηρίζουμε ένα πολύ μεγάλο εύρος της ελληνικής κοινωνίας, είτε με προϊόντα, είτε με χρήματα που γίνονται προϊόντα ή δράσεις» σημειώνει.

Ως προς τα επόμενα βήματα ο κ. Πέντζος υπογραμμίζει τον στόχο «να είμαστε πιο κοντά στη βάση της κοινωνίας μας» αναφερόμενος, ενδεικτικά, στο πρόγραμμα «Προσφέρω στην οικογένεια» που στηρίζει τις ελληνικές οικογένειες, το οποίο ξεκίνησε πέρσι και συνεχώς μεγαλώνει.

«Το μέλλον είναι δυναμικό ανάλογα με τις ανάγκες των συνανθρώπων μας» σημειώνει ο κ. Πέντζος, συμπληρώνοντας πως στην παρούσα φάση «η ανάγκη είναι στην καθημερινότητα των πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης