ΕΛΛΑΔΑ

Παπαδημητρίου: Προσπαθούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες και να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους

Δημήτρης Πεφάνης Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Το Ίδρυμα Ωνάση προσπαθεί να αλλάξει νοοτροπίες και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την κοινωνία και επηρεάζουν την καθημερινότητα.

Αυτό τονίζει, μιλώντας στο CNN Greece o κ. Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, με αφορμή την υποστήριξη του Ιδρύματος στηνεθνική καμπάνια για τη σχολική βία: «STOP Bullying. Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς».

Όπως τονίζει, η συγκεκριμένη καμπάνια εντάσσεται σε ένα σύνολο από πρωτοβουλίες του Ιδρύματος, στις οποίες και συμμετέχει συνολικά χωρίς να περιορίζεται στο ρόλο του απλού χρηματοδότη.

«Προσπαθούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες και να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το θέμα είναι επίκαιρο και πολύ σοβαρό, «έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι».

Και για να αντιμετωπιστεί, «το θύμα και η οικογένειά του πρέπει να σπάσουν τον κύκλο της σιωπής, προσθέτει ο κ. Παπαδημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καμπάνια δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση από την Ogilvy Greece, ενώ βραβεύθηκε με Bronze Lion βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών, στην ενότητα Health & Wellness Lions και συγκεκριμένα, στην κατηγορία Health Awareness & Advocacy για εκστρατείες που αποσκοπούν στην ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου πάνω σε θέματα Υγείας και Ευεξίας.

Η προσπάθεια έγινε αποδεκτή με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό από την πολιτική ηγεσία αλλά και από το κοινό, με το σχετικό βίντεο να ξεπερνά τις 5 εκατομμύρια προβολές.

«Γεγονός που δείχνει και πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα στην κοινωνική συνείδηση και πόσο ο κόσμος θέλει να το λύσει» καταλήγει ο κ. Παπαδημητρίου.

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας