ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπήρξε ρύπανση του αέρα από την κατάρρευση του υποστέγου στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας

EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Το υπόστεγο που κατέρρευσε στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας «δεν προκάλεσε ρύπανση του αέρα από ίνες αμιάντου μετά την κατάρρευση του» όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργήθηκαν από διαπιστευμένο εργαστήριο σε οκτώ θέσεις, περιμετρικά του υπόστεγου που κατέρρευσε και σε δύο θέσεις επί της παραλιακής λεωφόρου Όθωνος – Αμαλίας «δεν έδειξαν ρύπανση του αέρα και επομένως κίνδυνος για την δημόσια υγεία δεν υπάρχει, δεδομένου ότι όλες οι τιμές ήταν κάτω των ορίων που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία».

Οι μετρήσεις αυτές διενεργήθηκαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, δηλαδή μία ημέρα μετά την κατάρρευση του υπόστεγου, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, 4 Αυγούστου, η οροφή του κτιρίου των παλιών κρατητηρίων κατέρρευσε και έγινε η αιτία να χάσει τη ζωή του ένας Αλγερινός μετανάστης ηλικίας περίπου 25 με 30 ετών, ο οποίος είχε μπει στο κτίριο για να φορτίσει το κινητό του.

Tempo24

Ο άτυχος νέος είχε βρει στέγη στο εγκαταλελειμμένο κτίριο ενώ σκόπευε να φύγει στην Ιταλία με έναν συμπατριώτη του.

Tempo24

Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο ΟΛΠΑ νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε βγάλει απόφαση για την κατεδάφιση του κτιρίου, δεν πρόλαβε όμως το κακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης