ΕΛΛΑΔΑ

Καμία ανησυχία για την απειλητική επιστολή στον Πρόεδρο του ΣτΕ

Καμία ανησυχία για την απειλητική επιστολή στον Πρόεδρο του ΣτΕ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Καμία ανησυχία δεν φαίνεται να έχει η Ελληνική Αστυνομία για την επιστολή που έφτασε στο σπίτι του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαου Σακελλαρίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Ιουλίου και ο αστυνομικός φρουρός διαπίστωσε πως ο εν λόγω φάκελος δεν ανέγραφε αποστολέα, συνεπώς τον έκρινε «ύποπτο».

Άμεσα ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία, η οποία ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή έστειλε αστυνομικό στο σημείο για να παραλάβει τον φάκελο, ο οποίος στη συνέχεια πέρασε από το ειδικό μηχάνημα x-ray του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στον έλεγχο δεν απεικονίσθηκε κάτι απειλητικό ή ύποπτο στο περιεχόμενο του φακέλου κι έτσι ο αστυνομικός τον επέστρεψε στην κατοικία του προέδρου του ΣτΕ, ο οποίος απουσίαζε κι ενημερώθηκε τηλεφωνικά.

Για το περιστατικό δεν ενημερώθηκε καν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι αρχές εκτιμούν πως ο αποστολέας πιθανότατα είναι άτομο ψυχικά διαταραγμένο.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του είχε αντιγράψει παραγράφους που είχε βρει στο internet και οι αρχές θεωρούν πως πρόκειται για ένα περιστατικό χωρίς ιδιαίτερη σημασία.