ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλά για τρομοκρατία και μεταναστευτικό

O Aρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σάμο, επισκέφθηκε και το κέντρο μεταναστών EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Είναι μια κοινωνία που παλεύει αλλά έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Όταν έχει χάσει τα ίχνη που μας έχει δείξει ο Χριστός τότε παθαίνουμε όλα αυτά μέσα στις τρομακτικές καταστάσεις».

Με αυτή τη φράση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψή του στη Σάμο, σχολίασε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Οι λιλιπούτειοι ρεπόρτερ του Δημοτικού Σχολείου Παγώνδου, αφού ευχαρίστησαν τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, για τα δώρα που τους προσέφερε, επιστράτευσαν το επικοινωνιακό τους προτέρημα, την ευγένειά τους και του απέσπασαν αποκλειστική συνέντευξη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι φειδωλός στις δηλώσεις και στις συνεντεύξεις του. Αλλά αυτή τη φορά έσπασε τη σιωπή του και σχολίασε εκτός από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και το μεταναστευτικό. «Οι άνθρωποι δεν ήθελαν να φύγουν από το σπίτι τους αλλά άλλοι τους ανάγκασαν να κάνουν αυτό το μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Αλλά και εμείς δεν έχουμε απεριόριστες δυνάμεις για να τους βοηθήσουμε. Βοηθάμε όσου μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε ότι δεν περίμενε να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλαδικής Εκκλησίας και μίλησε για την πατρίδα του τα Οινόφυτα που μαστίζονται από την ανεργία. Ενώ για τα παιδιά είπε ότι αποτελούν πρότυπο της σχέσης που πρέπει να έχουν και οι ενήλικες με το Θεό.

Επίσης, ο κ. Ιερώνυμος προσέφερε στους μαθητές δώρα και σχολικό υλικό στο πλαίσιο προγράμματος αρωγής που πραγματοποιεί η «Αποστολή» σε δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σάμο, επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις των προσφύγων που βρίσκονται στο λιμάνι του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης