Μπουτάρης: Άσυλο ιδεών, όχι άσυλο αναρχικών το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Είναι άσυλο ιδεών και όχι άσυλο αναρχικών με μολότοφ», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με την εισβολή αντιεξουσιαστών σε χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), όπου διεξαγόταν εκδήλωση για τους μετανάστες.
Όπως είπε ο δήμαρχος, «τα πανεπιστήμια είναι τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για την πόλη», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί από εκεί να ξεκινούν καταστάσεις που δεν συνάδουν με τη λειτουργία τους».
Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος ζήτησε από το Σώμα να εκδώσει ψήφισμα κατά της συγκεκριμένης ενέργειας στο ΠΑΜΑΚ, «αυτό ήταν βία, δεν ήταν απλώς διαμαρτυρία».
«Είμαστε κατά της ανομίας και όχι ...αλά καρτ» τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, προσθέτοντας πως «είμαστε αναφανδόν υπέρ της στήριξης του Ιδρύματος και του πρύτανη».

Λευκός Οίκος: Οι δασμοί στην Κίνα πλέον ανέρχονται συνολικά σε 145%
18:12
Θεμιστοκλέους στο CNN Greece: Πώς θα λειτουργεί και πότε ξεκινά η αξιολόγηση των νοσοκομείων με SMS
18:11
Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι δομές κοινωνικής προστασίας βασίζονται στους εργαζόμενούς τους
18:05
Ιταλοί ερευνητές στην Κολομβία μετά τη δολοφονία ομοεθνή τους - Το σενάριο που εξετάζουν
17:58